Nduja er en blød svinepølse krydret med blandt andet chilipeber, som stammer fra Calabrien regionen. Den giver en meget kraftig og spændende smag til pizzaen, som går godt i spænd med det milde fra en stracciatella og det søde/stærke fra en chili honning.
INGREDIENSER
Tomatsovs
½ kugle frisk mozzarella
Stærk syltet peber eller jalapenos
50 g. nduja
Evt. ca. 6 skefulde stracciatella
Evt. et drys chili honning
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Se opskrift på klassisk tomatsovs her.
Step 2
Skær nduja i tynde skiver.
Riv eller skær mozzarellaen i stykker på størrelse med en femkrone.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Anret pizzaen i følgende rækkefølge
Tomatsovs
Friske mozzarealla
Tynde skiver nduja
Stærk peber eller jalapenos
Drys med olivenolie
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen og anret den med det samme med:
6 skefulde stracciatella
Drys med chili honning
Drys evt. med olivenolie
Pynt evt. med frisk basilikum