top of page
Airfryer hvid1.JPG

PIZZADEJ TIL AIRFRYER

Opskrift på dej, og guide til at bage pizzaen i en airfryer.

INGREDIENSER

TIL 5 PIZZA

Dej

  • 650 g. mel (gerne tipo 00)

  • 400 g. lunkent vand

  • 15 g. salt

  • 5 g. sukker

  • 5 g. tørgær eller 20 g. alm. gær

  • 15 g. olivenolie (hvis du bager ved temperatur under 300 grader)

FREMGANGSMÅDE:
DEJ OG BAGNING

Om metoden: 

Lad mig sige det med det samme - du får et bedre resultat, hvis du laver pizza i din almindelige køkkenovn med en pizzasten.

 

Men skal det være hurtigt, eller vil du ikke varme køkkenovnen op. Så er her metoden til at lave den bedst mulige pizza i din airfryer.

Opskriften på pizzadej er hurtig og simpel - den er klar på 30 minutter. Jeg har gjort det simpelt, fordi pizza i airfryeren handler om tempo - der bruger man ikke 3 dage på at koldhæve dejen. Men har du lyst, så prøv en af mine andre opskrifter på pizzadej, og benyt så den metode til bagning af pizzaen, som jeg beskriver nedenfor. 

Dej: 

  1. Bruger du frisk gær, så opløs 20 gram frisk gær i 400 g. lunkent vand.

    • Bruger du tørgær, så bland tørgær og mel. 

  2. Bland alle ingredienser i en skål og ælt i 2-3 minutter til dejen er samlet.

  3. Tildæk dejen og lad den hvile i 10 minutter.

  4. Ælt dejen igen, til den er glat og jævn.

  5. Fordel i stykker af 200 gram, og form forsigtig til runde kugler uden at strække dejen.

  6. Lad kuglerne hvile tildækket på et meldrysset køkkenbord til du skal bruge dem.

    • Dejen kan bruges med det samme, men har du tid, så lad den stå på køkkenbordet i op til 3 timer. hvor du dækker den med først et viskestykke og så et stykke plast (jeg bruger en opklippet frysepose)

Bagning: 

​NB: Når du skal lave pizzaerne, skal dejen rulles ud. Du kan ikke strække den med hænderne. (Se her, hvordan du former pizzaen med rulle)

  1. Rul dejen ud, så den har en form, der passer til din airfryer. Det er din airfryer der afgør, om det skal være en rund eller firkantet pizza.

  2. Placer dejen på et stykke bagepapir du har klippet i samme størrelse som bagearealet i din airfryer.

  3. Kom lidt olie på dejen.

  4. Bag din pizzabund i 4 minutter ved max varme.

  5. Vend bunden så undersiden bliver til overside og bag i yderligere 4 minutter.

  6. Du kan godt forbage flere bunde på ovenstående måde, før du går i gang med den afsluttende bagning med fyld.

  7. Vendt pizzaen, så den side der i første omgang vendte nedad igen vender nedad.

  8. Anret pizzaen i følgende rækkefølge:

    1. Tomatsovs​ (Se her, hvordan du laver den perfekte tomatsovs)

    2. Ost (meget gerne frisk mozzarella, som er godt fordi pizzaen skal bages relativt længe, men revet går også)

    3. Øvrigt fyld 

    4. Drys lidt olivenolie over til sidst

    5. (Prøv også en hvid pizza, med revet og frisk mozzarella, cherrytomater skåret i kvarte, grønne oliven og kapers)

  9. Bag pizzaen med fyld i ca. 10 minutter ved max varme til kanten begynder at blive gylden.

  10. Spis med det samme 

bottom of page