top of page
Cracker pizza opskrift

CRACKER PIZZA

HELT TYND OG SPRØD BUND!

INGREDIENSER

TIL 8 PIZZA

Poolish

  • 1000 g. mel (gerne 800 g. tipo 00 og 200 g. manitoba)

  • 500 g. vand (stuetemperatur)

  • 1 g. tørgær

Dej

  • 100 g. køleskabskoldt vand

  • 30 g. olivenolie

  • 30 g. salt

FREMGANGSMÅDE

Biga

  1. Kom de 1000 g. mel i en beholder, hvor du har mulighed for at blande mel og vand.

  2. Rør 1 g. tørgær ud i melet.

  3. Tilsæt 500 g. vand.

  4. Kør rundt med spredte fingre,en gaffel eller enden af en grydeske, til mel og vand er samlet ,og der stort set ikke er mel i bunden af din beholder.

  5. Dæk dejen til med plast eller andet så den opbevares lufttæt.

  6. Lad dejen stå på køkkenbordet ved stuetemperatur i ca. 12 timer.

  7. Sæt i køleskabet i 24-48 timer.

Dej

  1. Tag ud af køleskabet og kom direkte i røreskålen til røremaskine.

  2. Mens du ælter dejen ved lav hastighed, tilsættes af 2-3 omgange de 100 g. køleskabskoldt vand.

  3. Ælt indtil vandet er arbejdet ind i dejen.

  4. Lad dejen hvile tildækket i 15-30 minutter.

  5. Tilsæt salt og ælt dejen ved lav hastighed i ca. 10 minutter (afhænger af din maskine), til du kan tage en lille klump dej op og strække den tynd - uden at den går i stykker.

  6. Dæk dejen til og lad den stå i 20-30 minutter.

  7. Fordel dejen i 11 portioner af 150 g. størrelse.

  8. Form dejen til kugler, og sæt til opbevaring i køleskabet i 24-72 timer.

  9. Tag dejen ud af køleskabet ca. 2 timer før du skal forme pizzaen og stil den på køkkenbordet.

​

NB: Det særlige ved denne pizzaform er, at den skal rulles ud, når pizzaen laves. Det giver en helt tynd og sprød bund.

​

Om metoden: 

Dejen er lavet på en "biga". Det vil sige, at man blander alt melet med ca. 2/3 af vandet, og lader det stå i 24-48 timer. Det giver en mere smagsfuld dej, som kan strækkes mere og derfor får en cornicione (kant) som er helt sprød på overfladen og smørblød indeni.

 

Fordi hovedparten af hævetiden foregår i køleskabet, er der stor fleksibilitet i de tidsintervaller, man kan arbejde inden for. Som du vil se, kan dejen være klar efter 39 timer, men den kan også være undervejs i 108 timer.

​

Links:

Se her, hvordan du former dejen til kugler før hævning

Se her, hvordan du opbevarer dejen under hævning

Se her, hvordan du bruger en rulle til at forme pizzaen

Se her, hvordan du bager pizzaen

Se her, hvordan du laver den perfekte tomatsovs

bottom of page