Hjemmelavet pizzadej er ikke én ting.
Der er hurtig pizzadej, som er klar på 30 minutter. Der er koldhævet, som tager 3-4 dage.
Der er pizzadej til napolitansk pizza, til helt tynde og sprøde pizza og pizzadej til deep pan.
Du kan se alle opskrifterne her.
KLASSISK DEJ TIL NAPOLITANSK/ROMERSK PIZZA
Sværhedsgrad: 5
Min favorit. Dejen er utroligt elastisk og har en helt fantastisk smag. Giver et lidt sejere bid og lidt minder luftig skorpe end en poolish dej.
Kræver en kraftig røremaskine, og gerne 60-84 timers hævetid.
Sværhedsgrad: 4
Poolish giver en kraftig hæveevne og luftig dej. Skorpen er knasende sprød på ydersiden, og blød indvendigt. Lækkert - men jeg foretrække det seje bid fra en biga-dej. Kan laves på en almindelig røremaskine. Hævetid gerne 24-48 timer.
Sværhedsgrad: 5
Pizzadej lavet med poolish, som kan æltes i hånden. Giver en god og luftig dej. Men det kræver en del arbejde og æltning.
Samlet hævetid 16-56 timer.
Sværhedsgrad: 3
Rigtig fin dej, som kan laves og bruges samme dag. Tilberedningstiden på 6 timer giver lige præcist tid til, at du kan få en elastisk og luftig dej.
Sværhedsgrad: 2
Let og hurtig pizzadej på kun 30 minutter. Resultatet er fint, men selvfølgelig ikke så godt, som med en langtidshævet dej.
Sværhedsgrad: 4
Klassisk langtidshævet dej, hvor æltningen foregår i en Thermomix.
Sværhedsgrad: 2
Sådan opbevarer og håndterer du dej, der skal gemmes i fryseren til senere brug.
DEJ TIL DEEP PAN PIZZA
Sværhedsgrad: 5
Min absolut favorit. Hæver i panden, så bunden bliver perfekt sprød og luftig.
Sværhedsgrad: 4
Lavet på klassisk pizzadej. Kommes først i panden ved tilberedning.
Sværhedsgrad: 4
Glutenfrit mel er svært at arbejde med og lidt smagsløst. Deep pan er løsningen!
DEJ TIL EKSTRA TYNDE OG SPRØDE PIZZA
Sværhedsgrad: 4
Dej med olivenolie og mindre vand end en klassisk pizzadej. Bunden rulles ud og fyld kommes på efter bagning.
Sværhedsgrad: 3
Ret tør dej med olivenolie, der rulles ud. Fordi der ikke skal ske et stort ovnspring er forberedelsestiden relativt kort.
ANDRE PIZZATYPER
Sværhedsgrad: 2
Tynde skiver sød kartoffel grilles og bages med fyld. Fantastisk for sig selv, eller som tilbehør.
Sværhedsgrad: 5
Pizza uden kulhydrater. Bunden er lavet på knoldselleri, ost og blomkål.