HURTIG HJEMMELAVET PIZZADEJ PÅ 30 MINUTTER
ROMERSK / NAPOLITANSK PIZZA
INGREDIENSER
TIL 5 PIZZA
Dej
-
650 g. mel (gerne 450 g. tipo 00 og 200 g. manitoba)
-
400 g. lunkent vand
-
15 g. salt
-
5 g. sukker
-
5 g. tørgær eller 20 g. alm. gær
-
15 g. olivenolie
Fremgangsmåde
Dej
-
Bruger du frisk gær, så opløs 20 gram frisk gær i 400 g. lunkent vand.
-
Bruger du tørgær, så bland tørgær og mel.
-
-
Bland alle ingredienser i en skål og ælt i 2-3 minutter til dejen er samlet.
-
Tildæk dejen og lad den hvile i 10 minutter.
-
Ælt dejen igen, til den er glat og jævn.
-
Fordel i stykker af 250 gram, og form forsigtig til runde kugler uden at strække dejen.
-
Lad kuglerne hvile tildækket på et meldrysset køkkenbord til du skal bruge dem.
-
Dejen kan bruges med det samme, men har du tid, så lad den stå på køkkenbordet i op til 3 timer. hvor du dækker den med først et viskestykke og så et stykke plast (jeg bruger en opklippet frysepose)
-
Når du skal lave pizzaerne, skal dejen rulles ud. Du kan ikke strække den med hænderne. (se hvordan du gør her: Sådan rulles dejen ud).
-
Bag ved højest mulig temperatur (Se her, hvordan du bager pizzaen).
Om metoden:
I denne dej tilsætte sukker, for at sætte ekstra skub i gæren. For at gøre dejen mere smidig tilsættes desuden olie.