top of page
pizzadej

HURTIG HJEMMELAVET PIZZADEJ PÅ 30 MINUTTER

ROMERSK / NAPOLITANSK PIZZA

INGREDIENSER

TIL 5 PIZZA

Dej

  • 650 g. mel (gerne 450 g. tipo 00 og 200 g. manitoba)

  • 400 g. lunkent vand 

  • 15 g. salt

  • 5 g. sukker

  • 5 g. tørgær eller 20 g. alm. gær

  • 15 g. olivenolie 

Fremgangsmåde

Dej

  1. Bruger du frisk gær, så opløs 20 gram frisk gær i 400 g. lunkent vand.

    • Bruger du tørgær, så bland tørgær og mel. 

  2. Bland alle ingredienser i en skål og ælt i 2-3 minutter til dejen er samlet.

  3. Tildæk dejen og lad den hvile i 10 minutter.

  4. Ælt dejen igen, til den er glat og jævn.

  5. Fordel i stykker af 250 gram, og skub forsigtigt dejstykkerne sammen til runde kugler.

    • NB: Du skal arbejde mindst muligt med dejen og endelig ikke begynde at strække dejen til kugler på den klassiske facon, for så bliver de umulige at arbejde med, hvis du skal lave pizza kort efter. 

  6. Lad kuglerne hvile tildækket på et meldrysset køkkenbord til du skal bruge dem.

  7. Dejen kan bruges med det samme, men har du tid, så lad den stå på køkkenbordet i op til 3 timer. hvor du dækker den med først et viskestykke og så et stykke plast (jeg bruger en opklippet frysepose)

  8. Når du skal lave pizzaerne, skal dejen rulles ud. Du kan ikke strække den med hænderne. (se hvordan du gør her: Sådan rulles dejen ud).

  9. Bag ved højest mulig temperatur (Se her, hvordan du bager pizzaen).

 
Om metoden: 

I denne dej tilsætte sukker, for at sætte ekstra skub i gæren. For at gøre dejen mere smidig tilsættes desuden olie.

bottom of page