top of page
Pizzadej

6 TIMERS PIZZADEJ

ROMERSK / NAPOLITANSK PIZZA

INGREDIENSER

TIL 4 PIZZA

Dej

  • 600 g. mel (gerne 450 g. tipo 00 og 150 g. manitoba)

  • 390 g. køleskabskoldt vand

  • 15 g. salt

  • 5 g. sukker

  • 1 g. tørgær

  • 15 g. olivenolie (hvis du bager ved temperatur under 300 grader)

FREMGANGSMÅDE

Dej

  1. Bland tørgær, sukker og mel.

  2. Tilsæt vand.

  3. Ælt i 2-3 minutter til dejen er samlet

  4. Tildæk dejen og lad den hvile i 15-30 minutter.

  5. Tilsæt salt og evt. olivenolie

  6. Ælt til dejen er glat og så smidig, at du kan strække den så tynd, at du kan se igennem dejen

  7. Dæk skålen til med folie, eller kom dejen i en lufttæt plastbeholder og stil på køkkenbordet i 3 timer.

  8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

  9. Fordel i stykker af 250 g.

  10. Form dejen til kugler (se metode her).

  11. Smør evt. dejkuglerne med lidt olivenolie og lad kuglerne hvile på køkkenbordet i 3 timer, hvor de er dækket med først et viskestykke og dernæst et stykke plastik (jeg har skåret en 18L frysepose op, som jeg genbruger).

  12. Bag ved højest mulig temperatur.

Om metoden: 

I denne dej tilsætte sukker, for at sætte ekstra skub i gæren. Det anbefales desuden, at der tilsættes lidt olivenolie, hvis der bages ved temperaturer under 300 grader. Olie gør dejen tungere og mere tæt. Det kan være en fordel ved bagning i almindelig ovn, fordi dejen i så fald ikke bliver bagt helt tør. Samtidig giver olien en lidt tung brændt/friture smag, som minder meget om pizzaerne fra det lokale pizzeria på hjørnet.

Links:

Se her, hvordan du former dejen til kugler før hævning

Se her, hvordan du opbevarer dejen under hævning

Se her, hvordan du former pizzaen

Se her, hvordan du bager pizzaen

Se her, hvordan du laver den perfekte tomatsovs

bottom of page