6 TIMERS PIZZADEJ
ROMERSK / NAPOLITANSK PIZZA
INGREDIENSER
TIL 4 PIZZA
Dej
-
600 g. mel (gerne 450 g. tipo 00 og 150 g. manitoba)
-
390 g. køleskabskoldt vand
-
15 g. salt
-
5 g. sukker
-
1 g. tørgær
-
15 g. olivenolie (hvis du bager ved temperatur under 300 grader)
FREMGANGSMÅDE
Dej
-
Bland tørgær, sukker og mel.
-
Tilsæt vand.
-
Ælt i 2-3 minutter til dejen er samlet
-
Tildæk dejen og lad den hvile i 15-30 minutter.
-
Tilsæt salt og evt. olivenolie
-
Ælt til dejen er glat og så smidig, at du kan strække den så tynd, at du kan se igennem dejen
-
Dæk skålen til med folie, eller kom dejen i en lufttæt plastbeholder og stil på køkkenbordet i 3 timer.
-
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
-
Fordel i stykker af 250 g.
-
Form dejen til kugler (se metode her).
-
Smør evt. dejkuglerne med lidt olivenolie og lad kuglerne hvile på køkkenbordet i 3 timer, hvor de er dækket med først et viskestykke og dernæst et stykke plastik (jeg har skåret en 18L frysepose op, som jeg genbruger).
-
Bag ved højest mulig temperatur.
Om metoden:
I denne dej tilsætte sukker, for at sætte ekstra skub i gæren. Det anbefales desuden, at der tilsættes lidt olivenolie, hvis der bages ved temperaturer under 300 grader. Olie gør dejen tungere og mere tæt. Det kan være en fordel ved bagning i almindelig ovn, fordi dejen i så fald ikke bliver bagt helt tør. Samtidig giver olien en lidt tung brændt/friture smag, som minder meget om pizzaerne fra det lokale pizzeria på hjørnet.
Links:
Se her, hvordan du former dejen til kugler før hævning
Se her, hvordan du opbevarer dejen under hævning
Se her, hvordan du former pizzaen