top of page
Forming af pizzadej klassisk pizza

FORM KLASSISK PIZZA MED HÆNDERNE

BRUG HÆNDERNE

En klassisk pizza skal formes med hænderne. Det giver en skorpe, som er både luftig og sprød.

​Uanset om du laver romersk eller neapolitansk pizza, er metoden den samme. Forskellen ligger kantens tykkelse. På en neapolitansk pizza skal de yderste 2-3 centimeter være urørt, når du former pizzaen. På en romersk pizza er kanten kun halvt så stor.

Formning af pizzadej

METODEN

  1. Vend dejen i en skål med tipo 00 mel.

  2. Mens dejen er i skålen, åbnes dejen ved at trykke fra midten og ud mod kanten. Lad den yderste kant være urørt (2-3 cm. hvis du laver neapolitansk pizza, og ca. 1 cm. hvis ud laver romersk).

  3. Tag dejen ud på køkkenbordet (strø evt. lidt tipo 00 mel ud på bordet inden).

  4. Stræk dejen yderligere, ved at sprede den ene hånds figrene let og presse med ydersiden af lillefingeren ud mod kanten, mens du med den anden hånd trækker let den modsatte kant.

  5. Drej pizzaen 1/4 omgang og gentag.

  6. Fortsæt processen indtil din pizza er ca. 2/3 af ønsket størrelse.

  7. Du kan evt. afslutte dit stræk ved at løfter pizzaen op i luften og med dejen liggende på dine knoer, drejer den rundt indtil den har ønsket størrelse.

  8. Skub nu tipo 00 melet væk fra bordpladen og drys med semola (semola hjælper med til at forhindre at din pizza hænger fast på spaden).

  9. Placer pizzaen oven på semola melet.

  10. Kom fyld på pizzaen.

  11. Træk pizzaen over på spaden.

  12. Stræk pizzaen, ved at trække forsigtigt i kanten mens pizzaen ligger på spaden.

Klik på videoen nedenfor for at se, hvordan jeg former pizzaen.

bottom of page