LCHF Pizza
Pizza stort set uden kulhydrater
INGREDIENSER
TIL 3 PIZZA
-
200 g. renset knoldselleri
-
200 g. blomkål
-
150 g. revet ost
-
3 æggehvider
-
3 spsk. pofibre
-
3 spsk. olivenolie
-
3 tsk. tørret oregano
-
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
-
Riv blomkål på den grove side af rivejernet.
-
Kom revet blomkål i en microbølgeovns-egnet beholder og sæt i microbølgeovnen i 1 minut ved højeste effekt.
-
Tag ud af ovnen og mas blomkålen, så væden kan hældes væk. Pres indtil du har hældt mindst 20 g. væde fra.
-
Riv knoldselleri på den grove side af rivejernet.
-
Kom revet knoldselleri i en microbølgeovns-egnet beholder og sæt i microbølgeovnen i 1 minut ved højeste effekt.
-
Tag ud af ovnen og mas knoldselleri, så væden kan hældes væk. Pres indtil du har hældt mindst 40 g. væde fra.
-
I en skål blandes revet knoldselleri og blomkål med æggehvide, pofibre, olivenolie og revet ost.
-
Krydr med salt, peber og 3 tsk. oregano.
-
Sæt på køl i en halv times tid.
Bund
Bagning
-
Bundene skal forbages på en pizzasten i en forvarmet ovn ved 230 g.
-
Tag en 1/3 af din masse og fordel den i et jævnt lag på et stykke bagepapir. Bunden skal være cirka 20 cm. i diameter.
-
Bag bunden med bagepapir i 5 minutter på pizzastenen i den forvarmede ovn.
-
Tag bunden ud og lad den køle af et par minutter.
-
Bag så bunden i yderligere 5 minutter - denne gang uden bagepapir og med den anden side ned mod på pizzastenen.
-
Tag bunden ud af ovnen.
-
Laver du flere pizzaer, kan du fint forbage alle bundene, så de er klar til den endelige bagning med fyld.
-
Lige før bagning kommes ønsket fyld på.
-
Bag i ovnen ved 230 g. i 7-8 minutter.