top of page
LCHF pizzaopskrift blomkål

LCHF Pizza

Pizza stort set uden kulhydrater

INGREDIENSER

TIL 3 PIZZA
  • 200 g. renset knoldselleri

  • 200 g. blomkål

  • 150 g. revet ost

  • 3 æggehvider

  • 3 spsk. pofibre

  • 3 spsk. olivenolie

  • 3 tsk. tørret oregano

  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Riv blomkål på den grove side af rivejernet.

  2. Kom revet blomkål i en microbølgeovns-egnet beholder og sæt i microbølgeovnen i 1 minut ved højeste effekt.

  3. Tag ud af ovnen og mas blomkålen, så væden kan hældes væk. Pres indtil du har hældt mindst 20 g. væde fra.

  4. Riv knoldselleri på den grove side af rivejernet.

  5. Kom revet knoldselleri i en microbølgeovns-egnet beholder og sæt i microbølgeovnen i 1 minut ved højeste effekt.

  6. Tag ud af ovnen og mas knoldselleri, så væden kan hældes væk. Pres indtil du har hældt mindst 40 g. væde fra.

  7. I en skål blandes revet knoldselleri og blomkål med æggehvide, pofibre, olivenolie og revet ost.

  8. Krydr med salt, peber og 3 tsk. oregano.

  9. Sæt på køl i en halv times tid.

Bund

Bagning

  1. Bundene skal forbages på en pizzasten i en forvarmet ovn ved 230 g.

  2. Tag en 1/3 af din masse og fordel den i et jævnt lag på et stykke bagepapir. Bunden skal være cirka 20 cm. i diameter.

  3. Bag bunden med bagepapir i 5 minutter på pizzastenen i den forvarmede ovn.

  4. Tag bunden ud og lad den køle af et par minutter.

  5. Bag så bunden i yderligere 5 minutter - denne gang uden bagepapir og med den anden side ned mod på pizzastenen.

  6. Tag bunden ud af ovnen.

  7. Laver du flere pizzaer, kan du fint forbage alle bundene, så de er klar til den endelige bagning med fyld.

  8. Lige før bagning kommes ønsket fyld på.

  9. Bag i ovnen ved 230 g. i 7-8 minutter.

​

Links:

Se her, hvordan du laver den perfekte tomatsovs

bottom of page