top of page
Glutenfri deep pan pizza

GLUTENFRI DEEP PAN PIZZA 

DEN KLART BEDSTE METODE TIL GLUTENFRI PIZZA

INGREDIENSER

Poolish

  • 100 g. glutenfri melblanding (f.eks. Mix B fra Schär)

  • 150 g. vand

  • 1 g. glutenfri tørgær

  • 1 tsk. sukker

Dej

  • 450 g. glutenfri melblanding (f.eks. Mix B)

  • 50 g. majsmel

  • 200 g. vand

  • 100 g. mælk

  • 15 g. salt

  • 1 spsk. olivenolie

  • Ekstra olivenolie til panden

FREMGANGSMÅDE

Poolish

  1. Starteren laves 8-12 timer før du går i gang med dejen.

  2. Bland 100 g. glutenfri mel med 1 g. tørgær og 1 tsk. sukker i en plastbeholder med tætsluttende låg.

  3. Tilsæt 150 g. vand.

  4. Med en gaffel blandes mel og vand til dejen er jævn.

  5. Lad starteren stå i stuetemperatur i 8-12 timer.

Dej

  1. Efter 8-12 timer hældes starteren i en skål (gerne skål til røremaskine)

  2. Tilsæt øvrige ingredienser - dvs. vand, mælk, melblanding, majsmel, salt og 1 spsk. olivenolie.

  3. Ælt dejen i hånd eller på røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er helt glat og jævn.

  4. Lad dejen hvile i en tildækket skål i ½-1 time på køkkenbordet.

  5. Del dejen i ønskede portioner.

  6. Til en 14" (36 cm.) pande bruges 640 g. dej.

  7. Til 11" (29 cm) bruges 450 g. dej

  8. Til 9" (24 cm.) bruges 320 g. dej.

  9. Dæk bunden af panden med olie (brug 1-2 spsk. afhængig af pandens størrelse).

  10. På køkkenbordet strækkes dejen med hænderne eller en rulle, så den har næsten samme størrelse som panden.

  11. Placer dejen I panden. Dejen vil muligvis trække sig lidt sammen, men det er ikke et problem.

  12. Dæk panden tæt til med film, eller kom den i en plastpose.

  13. Sæt panden i køleskabet i 6-48 timer.

  14. En time før bagning: Tag panden ud af køleskabet og stil på køkkenbordet.

  15. Placer en pizzasten på en bageplade og sæt på nederste rille i din køkkenovn og opvarm ovnen til 260 grader.

  16. Lige før bagning: Dæk dine finger med olivenolie og pres så dejen fra center og ud mod kanten af panden til dejen dækker hele panden, og du har en hævet kant, som er cirka 1 cm. høj. Undgå at trykke luften ud af din kant.

  17. Prik evt. nogle huller i bunden af pizzaen med en gaffel – ligesom når man laver tærte. Hullerne forhindrer, at du får store luftlommer under dejen.

  18. Tilføj fyld til din pizza.

  19. Placer pizzaen på pizzastenen på nederste rille i ovnen og bag I ca. 15 minutter indtil skorpen er gylden brun.

  20. Spis med det same, eller placer til afkøling på en rist i et par minutter.

 

NB: Hvis du ønsker en ekstra sprød bund, kan du til sidst tage pizzaen ud af panden og bage på pizzastenen I 1-2 minutter ekstra.

NNB: På en deep pan pizza skal osten på FØR tomaten. Samtidig bruger man 1-2 håndfulde ost mere end på en almindelig pizza.

Om metoden: 

Dejen er lavet på en "poolish". Poolish er en fordej, som minder om en ung surdej. Man blander lige dele vand og mel og en meget lille mængde gær, og lader det stå, så gæren kan sætte gang i fermenteringsprocessen. Det giver en dej med ekstra god smag og perfekte hæveegenskaber. 

Links:

Se her, hvordan du bager pizzaen

Se her, hvordan du laver den perfekte tomatsovs til deep pan 

bottom of page