top of page
Pizzadej på thermomix

PIZZADEJ PÅ THERMOMIX

LANGTIDSHÆVET TIL
ROMERSK / NAPOLITANSK PIZZA

INGREDIENSER

TIL 5 PIZZA

Poolish

  • 200 g mel (gerne tipo 00)

  • 200 g vand

  • 1 g tørgær

Dej

  • 550 g. mel (gerne 300 g. tipo 00 og 250 g. manitoba)

  • 300 g. køleskabskoldt vand

  • 20 g. salt

FREMGANGSMÅDE

Poolish

  1. Bland 200 g mel med 1 g tørgær.

  2. Tilsæt 200 g vand.

  3. Med en gaffel blandes mel og vand til dejen er jævn. Lad din poolish stå i en plastbeholder med tætsluttende låg ved stuetemperatur i 8-12 timer. (Du kan også sætte din poolish i køleskabet efter ca. 8 timer, hvis du først har tid til at lave dej senere).

Dej

  1. Efter 8-12 timer hældes poolish'en i Thermomixerens røreskål.

  2. Tilsæt 300 g. køleskabskoldt vand.

  3. Tilsæt 550 g. mel.

  4. Ælt dejen (på dejprogram) i 3-4 minutter til den er fint samlet.

  5. Lad dejen stå i 15-30 minutter.

  6. Tilsæt salt og ælt dejen på dejprogram i ca. 5 minutter.

  7. Fordel dejen i 5 portioner af 250 g. størrelse.

  8. Form dejen til kugler og opbevar i 6-72 timer på køl.

  9. Tag dejen ud af køleskabet 1-2 timer før du skal forme pizzaen. Det afgørende er, at dejen skal have en kernetemperatur på mindst 15 grader og op til stuetemperatur.

Om metoden: 

Denne dej er lavet på en "poolish". Poolish er en fordej, som minder om en ung surdej. Man blander lige dele vand og mel og en meget lille mængde gær, og lader det stå, så gæren kan sætte gang i fermenteringsprocessen. Det giver en dej med ekstra god smag og perfekte hæveegenskaber. 

Links:

Se her, hvordan du former dejen til kugler før hævning

Se her, hvordan du opbevarer dejen under hævning

Se her, hvordan du former pizzaen

Se her, hvordan du bager pizzaen

Se her, hvordan du laver den perfekte tomatsovs

bottom of page