top of page
tarte flambee og flammkuchen

TARTE FLAMBEE OG FLAMMKUCHEN

INGREDIENSER

TIL 8 PIZZA

Dej

  • 1.000 g. mel (gerne tipo 00)

  • 600 g. køleskabskoldt vand

  • 20 g. salt

  • 4 g. tørgær

  • 30 g. olivenolie 

FREMGANGSMÅDE

Dej

  1. Bland tørgær og mel.

  2. Tilsæt vand.

  3. Ælt i cirka 5 minutter til dejen er samlet (bruges røremaskine æltes ved lav hastighed).

  4. Lad dejen hvile i skålen i 15-30 minutter.

  5. Tilsæt salt og olie.

  6. Ælt i 15 minutter til dejen er glat og så smidig, at du kan strække den så tynd, at du kan se igennem dejen (bruges røremaskine æltes ved lav hastighed).

  7. Dæk skålen til med folie, eller kom dejen i en lufttæt plastbeholder.

  8. Stil dejen lunt i 3-4 timer.

  9. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

  10. Fordel i stykker af 200 g.

  11. Form dejen til stramme kugler - det gøres ved at tage kanten af dejen og folder ind på midten af kuglen, det fortsætter man med hele vejen rundt og flere gange indtil man har en spændt og jævn kugle.

  12. Lad kuglerne hvile på et meldrysset køkkenbord i et par timer, hvor de er dækket med først et viskestykke og dernæst et stykke plastik (jeg har skåret en 18L frysepose op, som jeg genbruger).

  13. I modsætning til almindelig pizza, skal dejen rulles ud, når du gør din flammkuchen klar. (se her hvordan)

  14. Bag ved højest mulig temperatur.

​

Links:

Se her, hvordan du former dejen til kugler før hævning

Se her, hvordan du opbevarer dejen under hævning

Se her, hvordan du former pizzaen

Se her, hvordan du bager pizzaen

bottom of page