top of page
Pizzadej med kagerulle

FORM PIZZAEN VED AT RULLE DEJEN UD

Metoden

En pizza der rulles ud bliver super tynd og sprød. Det giver mulighed for at lave nye pizzatyper så som cracker pizza og tavern style pizza. Det er også en god metode til calzone eller, hvis man laver en lyndej, der ikke kan strækkes med hænderne. 

Metoden til at rulle pizzaen ud er som følger:

  1. Sørg for at din dej er målt af i forhold til at den skal rulles ud (typisk 225 g. pr. pizza, men 250 g. til calzone).

  2. Vend dejen i en skål med tipo 00 mel.

  3. Strø lidt tipo 00 mel ud på køkkenbordet.

  4. Begynd at åbne dejen ved at trykke den flad med fingrene. Husk at tryk helt ud til kanten.

  5. Løft dejen op og strø lidt ekstra mel på bordet.

  6. Rul dejen ud.

  7. Når du ruller dejen ud, er det en fordel altid at rulle fra midten af pizzaen og ud. Det giver den mest jævne og runde dej. Altså sådan her:

    • Rul fra midten af pizzaen og væk mod dig selv.

    • Rul fra midten af pizzaen og ind mod dig selv.

    • Vend pizzaen 90 grader.

    • Rul fra midten af pizzaen og væk mod dig selv.

    • Rul fra midten af pizzaen og ind mod dig selv.

    • Løft dejen op strø mel på bordet og læg dejen med modsatte side op.

    • Rul igen dejen ud ved at benytte ovenstående proces indtil pizzaen har den ønskede størrelse. 

  8. Skub nu tipo 00 melet væk fra bordpladen og drys med semola (semola hjælper med til at forhindre at din pizza hænger fast på spaden).

  9. Placer pizzaen oven på semola melet.

  10. Kom fyld på pizzaen.

  11. Træk pizzaen over på spaden.

  12. Stræk evt. pizzaen, ved at trække forsigtigt i kanten mens pizzaen ligger på spaden.

bottom of page