Chilihonning er en herlig smagsgiver til pizza med f.eks. kødfyld, men kan også bruges til mange andre retter så som flæskesteg og grillmad.
INGREDIENSER
2 dl. honning
Erstat evt. 1 dl. honning med 1 dl. vand og 1 dl. rørsukker (du kan også erstatte alt honning, men det koster lidt på smagen)
3-5 tsk. tørrede chiliflager
Erstat eller supplere evt. noget eller alle de tørrede chiliflager med frisk chili
1 spsk. æbleeddike
FREMGANGSMÅDE
Kom chili og honning i en lille gryde og varm ved lav varme i ca 10-15 minutter til honningen har fået smag.
NB: Bruger du vand og sukker, varmer du først det op under omrøring, indtil sukkeret er smeltet, og så tilsætter du honning og chili.
Efter 10-15 minutter tilsættes æbleeddike og det hele får et hurtigt opkog.
Skold et glas med tætsluttende låg.
Sorter chilien fra, ved at hælde den igennem en tæt si og ned i glasset.
Jeg opbevarer på køl.