En af mine favoritter. Salciccia er fantastisk på pizza, og går godt med lidt modspil fra den stærke peber.
INGREDIENSER
Ca. 100 g. salciccia
3 hele stærke syltede peber
3 stærke syltede peber skåret i tynde skiver
Tomatsovs
1 håndfuld frisk mozzarella i tern
1 håndfuld revet mozzarella
3 blade frisk basilikum
1 løg skåret i tynde ringe
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Salciccia er en italiensk pølse med fersk fars - typisk på svinekød. Jeg foretrækker at bruge den klassiske krydret med fennikel.
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Se opskrift på klassisk tomatsovs her.
Step 2
Tag skindet af din salciccia og rul farsen til små kugler på størrelse med en hasselnød.
Skær den syltede peber i tynde skiver
Skær den friske mozzarealla i tern
Skær løg i tynde ringe
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel tomatsovs over pizzen.
Fordel mozzarella - både frisk og revet.
Fordel salciccia og skiver af syltet peber
Fordel løgringe
Pynt evt. med et par hele syltede peber og frisk basilikum.
Drys lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Drys evt. lidt god olivenolie og frisk basilikum over pizzaen.
Spis med det samme.