top of page

Pizza med 4 slags tomat

Det her en en sjov metode til at opleve tomaten på 4 forskellige måder.

INGREDIENSER

  • 1 kugle pizzadej til klassisk pizza (se opskrift her)

  • Tomatsovs (se opskrift her)

  • ½ flået blommetomat

  • Ca. 5 gule cherrytomater

  • Ca. 4 røde cherrytomater

  • 1 kugle frisk mozarella

  • En håndfuld basilikumblade

  • Salt og peber

  • Olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  • Fra en dåse flåede blommetomater tages en tomat op, og deles i to halve på langs.

  • Gem den ene halve blommetomat, og brug den anden sammen med resten af dåsens indhold til at lave en klassisk tomatsovs (se opskrift her).

  • Vask basilikum og gule og røde cherrytomater og skær dem i både.

  • Skær mozzarellaen i skiver.


Step 2:

  • Form pizzaen som normalt (se metode her).

  • Stræk derefter pizzaen, så den bliver firkantet.

  • Med en kniv eller andet skæres en tynd stribe af kanten fra hvert hjørne og ind til midten af pizzasiden (se billede nedenfor).

  • Læg hver stribe ind over pizzaen, så de fire striber til sammen danner et kryds på pizzaen.

  • Skub forsigtigt kanten af pizzaen, så den igen bliver rund.


Step 3:

  • I den ene firkant placeres både af gul cherrytomat, som toppes med lidt frisk mozzarella og et par blade basilikum. Krydder med lidt salt, peber og olivenolie.

  • I den anden firkant placeres den halve flåede blommetomat, som toppes med en skive frisk mozzarella og frisk basilikum. Også her krydres med lidt salt, peber og olivenolie.

  • I den tredje firkant placeres frisk mozzarella, som krydres med lidt salt, peber og olivenolie.

  • I fjerde firkant fordeles den klassiske tomatsovs.


Step 4:


Step 5:

  • Så snart pizzaen er bagt færdig kommes både af frisk rød cherrytomat på firkanten med frisk mozzarella og pyntes med et par blade basilikum.

  • Firkanten med tomatsovs får et par stykker frisk mozzarella og lidt frisk basilikum.

  • Drys evt. med lidt tørret oregano og olivenolie.

  • Spis med det samme.

bottom of page