Dyb spændende smag fra maltmel og sirup i dejen - passer perfekt sammen med gorgonzola og pære.
INGREDIENSER
250 g. dej fra min opskrift på maltbrød
1 stor pære
1 håndfuld valnødder
Gorgonzola
1 halv kugle frisk mozzarella
Salt og peber
Olivenolie
Honning
Evt. små, tynde skiver stærk salami
Evt. friske krydderurter til pynt
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Til pizzaen benytter jeg min opskrift på dej til maltbrød. Gør dejen klar som angivet i opskriften, men lav kuglen af 250 g. dej.
Step 2
Skær pæren i tynde skiver.
hak valnødder groft.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel skiver af gorgonzonla, pære og frisk mozzarella over pizzaen (se evt. billede nedenfor).
Drys hakkede valnødder (og evt. salami) over pizzaen.
Drys lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Se tips til, hvordan du bager pizzaen her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen og drys lidt honning over.
Pynt evt. med friske krydderurter.