top of page

Mosekjærs Maltbrød

Mængde: 

8 personer

Maltbrød med knasende sprød skorpe og masser af smag!

INGREDIENSER

600 g. hvedemel

6 g. tørgær

25 g. mørk bygmaltmel

450 g. vand

2 tsk. mørk sirup

20 g. salt

2 spsk. olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Dej:

  1. Bland tørgær, hvedemel, maltmel og salt.

  2. Tilsæt vand og sirup.

  3. Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter - gerne på en røremaskine, men dejen er så blød, at du også kan bruge en håndmixer.

  4. Kom 2 spsk. olie i bunden af et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).

  5. Sørg for at olien er fordelt over hele bunden.

  6. Kom dejen over i fadet.

  7. Placer endnu et fad som låg over det første fad og dæk tæt med staniol. Det skal gerne være stort set lufttæt.

  8. Stil på køkkenbordet i ca. 8-10 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).


Bagning:

  1. Forvarm ovnen til 260 gr.

  2. Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.

  3. Bag i 30 minutter og tag staniol og det øverste fad, der fungerer som låg af.

  4. skru temperaturen ned til 220 grader.

  5. Bag i yderligere ca. 20 minutter.

  6. Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.

bottom of page