Maltbrød med knasende sprød skorpe og masser af smag!
INGREDIENSER
600 g. hvedemel
6 g. tørgær
25 g. mørk bygmaltmel
450 g. vand
2 tsk. mørk sirup
20 g. salt
2 spsk. olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Dej:
Bland tørgær, hvedemel, maltmel og salt.
Tilsæt vand og sirup.
Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter - gerne på en røremaskine, men dejen er så blød, at du også kan bruge en håndmixer.
Kom 2 spsk. olie i bunden af et ovnfast fad - gerne tefalbelagt (cirka størrelse: 25x35 cm. eller lidt mindre).
Sørg for at olien er fordelt over hele bunden.
Kom dejen over i fadet.
Placer endnu et fad som låg over det første fad og dæk tæt med staniol. Det skal gerne være stort set lufttæt.
Stil på køkkenbordet i ca. 8-10 timer (gør ikke noget det er et par timer mere eller mindre).
Bagning:
Forvarm ovnen til 260 gr.
Stil det ovnfaste fad med dejen i ovnen - og behold staniolen på.
Bag i 30 minutter og tag staniol og det øverste fad, der fungerer som låg af.
skru temperaturen ned til 220 grader.
Bag i yderligere ca. 20 minutter.
Tag brødet ud af ovnen og ud af fadet og stil det til afkøling på en rist.