Pizzaen, der giver enhver italiener våde øjne!
INGREDIENSER
1 kugle pizzadej til klassisk pizza (se opskrift her)
Tomatsovs (se opskrift her)
½ kugle frisk mozzarella skåret i stave
1 dl. frosne ærter
½ dl. creme fraiche
1 spsk. basilikumpesto
salt og peber
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Tø de frosne ærter op.
Blend ærter og creme fraiche til en puré.
Bland ærtepuré og basilikumpesto sammen og smag til med salt og peber.
Step 2:
Form pizzaen som normalt, men med en kant på kun 1 cm. (se metode her)
Træk i nederste del af pizzaen, så pizzaen bliver trekantet.
Afrund de øverste to hjørner lidt (se billede 1 nedenfor).
Step 3:
Vil du lave et helt perfekt hjerte gør du sådan her:
Skær et snit i midten af øverste kant og fjern en lille trekant af dejen lige under kanten (se billede 2 nedenfor)
Niv kanten fast på pizzaen igen, så du har et hjerte med ensartet kant hele vejen rundt (se billede 3 nedenfor).
Alternativt kan du bare trække ned på midten af den øverste kant og klemme kanten fast til pizzabunden, så du får formet hjertets to buer.
Step 4:
I den venstre tredjedel af pizzaen fordeles et tyndt lag af ærtepuréen.
I den midterste tredjedel af pizzaen lægges stave af frisk mozzarella. Krydr med salt og peber.
I den højre tredjedel af pizzaen fordeles et tyndt lag af tomatsovsen.
Drys lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5:
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6:
Server med det samme.