top of page

Italiensk pizzahjerte

Pizzaen, der giver enhver italiener våde øjne!

INGREDIENSER

  • 1 kugle pizzadej til klassisk pizza (se opskrift her)

  • Tomatsovs (se opskrift her)

  • ½ kugle frisk mozzarella skåret i stave

  • 1 dl. frosne ærter

  • ½ dl. creme fraiche

  • 1 spsk. basilikumpesto

  • salt og peber

  • Olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Step 1:

  • Tø de frosne ærter op.

  • Blend ærter og creme fraiche til en puré.

  • Bland ærtepuré og basilikumpesto sammen og smag til med salt og peber.


Step 2:

  • Form pizzaen som normalt, men med en kant på kun 1 cm. (se metode her)

  • Træk i nederste del af pizzaen, så pizzaen bliver trekantet.

  • Afrund de øverste to hjørner lidt (se billede 1 nedenfor).


Step 3:

  • Vil du lave et helt perfekt hjerte gør du sådan her:

    • Skær et snit i midten af øverste kant og fjern en lille trekant af dejen lige under kanten (se billede 2 nedenfor)

    • Niv kanten fast på pizzaen igen, så du har et hjerte med ensartet kant hele vejen rundt (se billede 3 nedenfor).

  • Alternativt kan du bare trække ned på midten af den øverste kant og klemme kanten fast til pizzabunden, så du får formet hjertets to buer.


Step 4:

  • I den venstre tredjedel af pizzaen fordeles et tyndt lag af ærtepuréen.

  • I den midterste tredjedel af pizzaen lægges stave af frisk mozzarella. Krydr med salt og peber.

  • I den højre tredjedel af pizzaen fordeles et tyndt lag af tomatsovsen.

  • Drys lidt olivenolie over pizzaen.


Step 5:

Bag pizzaen i ovnen.

Se metode til bagning her.


Step 6:

  • Server med det samme.

bottom of page