Det her er en helt fantastisk pizza at starte med, hvis du f.eks. har gæster, som skal smage flere forskellige pizzaer. Grønkålen bliver knasende sprød, og går helt fantastisk i spænd med det friske fra æbletern, syltede løg og friskosten.
INGREDIENSER
½ æble
Æbleeddike
Creme fraiche
Ca. 8 tsk. hjemmelavet friskost (se opskriften her)
En håndfuld ristede mandler
Ca. 8 skiver syltet rødløg
Olivenolie
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Pizzaen bliver bedst med en hjemmelavet friskost, der giver en herlig syrlig smag (se opskriften her), men du kan også bruge feta eller mozzarella.
Skær æblet i fine små tern og vend dem i æbleeddike.
Vask grønkålen og tør den godt.
Skær den tykke del af stilken fra grønkålen og bræk den resterende del i relativt store stykker.
Vend grønkålen i lidt olivenolie.
Hak mandlerne groft.
Rør creme fraichen op med lidt salt og peber.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel et tyndt lag creme fraiche på pizzaen.
Fordel grønkål ud over pizzaen.
Drys lidt olivenolie og salt og peber over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen.
Fordel friskost i mindre portioner over pizzaen.
Drys hakkede mandler og æbletern over pizzaen.
Fordel syltet rødløg.
Drys lidt olivenolie over til sidst.
Step 7
Spis med det samme.