top of page

Grønkål og hjemmelavet friskost

Det her er en helt fantastisk pizza at starte med, hvis du f.eks. har gæster, som skal smage flere forskellige pizzaer. Grønkålen bliver knasende sprød, og går helt fantastisk i spænd med det friske fra æbletern, syltede løg og friskosten.

INGREDIENSER

  • ½ æble

  • Æbleeddike

  • Creme fraiche

  • Ca. 8 tsk. hjemmelavet friskost (se opskriften her)

  • En håndfuld ristede mandler

  • Ca. 8 skiver syltet rødløg

  • Olivenolie

  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Step 1


Step 2

  • Pizzaen bliver bedst med en hjemmelavet friskost, der giver en herlig syrlig smag (se opskriften her), men du kan også bruge feta eller mozzarella.

  • Skær æblet i fine små tern og vend dem i æbleeddike.

  • Vask grønkålen og tør den godt.

  • Skær den tykke del af stilken fra grønkålen og bræk den resterende del i relativt store stykker.

  • Vend grønkålen i lidt olivenolie.

  • Hak mandlerne groft.

  • Rør creme fraichen op med lidt salt og peber.


Step 3

  • Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

  • Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

  • Fordel et tyndt lag creme fraiche på pizzaen.

  • Fordel grønkål ud over pizzaen.

  • Drys lidt olivenolie og salt og peber over pizzaen.


Step 5


Step 6

  • Tag pizzaen ud af ovnen.

  • Fordel friskost i mindre portioner over pizzaen.

  • Drys hakkede mandler og æbletern over pizzaen.

  • Fordel syltet rødløg.

  • Drys lidt olivenolie over til sidst.


Step 7

  • Spis med det samme.

bottom of page