top of page

Hjemmelavet friskost

Mængde:

Ca. 200 g.

Dejlig frisk og syrlig friskost lavet på kærnemælk.

INGREDIENSER

  • 3 liter kærnemælk.

  • 1 tsk. salt

  • Peber

  • Krydderier (evt. friske kryderurter)

  • 2 spsk. relativt smagsneutral olivenolie (eller 2 spsk. fløde).

FREMGANGSMÅDE

  1. Varm kærnemælken op langsomt i en gryde (dvs. på niveau 2-3 ud af 9) UDEN at røre i den.

  2. Efter en halv times tid, når kærnemælken en temperatur på 60 grader og begynder at skille.

  3. Du må stadig ikke røre i kærnemælken, men du kan evt. skære et par linjer i den med en kniv for at se om den er skilt.

  4. Når ostemassen er skilt hælder du den gennem en fintmasket si (helst dækket med et osteklæde eller lignende).

  5. Lad ostemassen stå i ca. 20-30 minutter til du kan se at væden er dryppet af.

  6. Kom ostemassen i en skål og kryder med salt, peber og de kryderier eller kryderurter du ønsker.

  7. Tilsæt to spsk. olivenolie, der gerne skal være mild i smagen. (NB: I stedet for olivenolie kan du også bruge fløde).

  8. Rør rundt og kom friskosten i en lufttæt beholder.

  9. Mas osten lidt sammen, så den bliver en samlet enhed.

  10. Sæt den i køleskabet og spis inden for et par dage.





bottom of page