Et alternativt bud på en klassisk Margherita.
INGREDIENSER
1 kugle god frisk bøffelmozzarella (eller burrata)
Klassisk tomatsovs
1 stor håndfuld friske basilikumblade
Olivenolie
Balsamico eddike (kan udelades)
Pulver at dehydreret tomat (erstat evt. med andet drys)
FREMGANGSMÅDE
Udgangspunktet for opskriften er blomsten af basilikumblade og en god bøffelmozzarella. I denne opskrift pynter jeg med tørret tomat, men kun fantasien sætter grænser. Du kan f.eks. tilføje fint hakkede friske krydderurter og både at friske cherrytomater.
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Se opskrift på klassisk tomatsovs her.
Step 2
Vask basilikumblade.
Tag dehydrerede tomatskiver og blend dem til et fint drys.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel tomatsovs over pizzaen.
Drys lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Lad pizzaen køle af et minuts tid.
Placer først basilikumblade i en ring på midten af pizzaen.
Læg en hel kugle bøffelmozzarella i midten af ringen med basilikumblade.
Drys med tørret tomatpulver.
Drys med olivenolie og balsamicoeddike.
Spis med det samme.