top of page

Flammkuchen/Tarte flambee

Den klassiske spise fra Schwarzwald/Alsace.

INGREDIENSER

  • 100 g. creme fraiche (evt. hjemmelavet)

  • ½ fed hvidløg

  • 1/2 lime

  • salt og peber

  • 2 løg

  • 100 g. tynde skiver bacon eller anden form for spæk (evt. serranoskinke)

  • 100 g. revet emmentaler

  • 2-3 champignon

  • Olivenolie

  • Evt. persille til pynt

FREMGANGSMÅDE

Step 1


Step 2

  • Krydder creme fraiche med ½ fed revet hvidløg, saften fra en halv lime og smag til med salt og peber.


Step 3

  • Skær løget i tynde halve ringe.

  • Skær bacon/spæk i i små tern (vær obs på at det skal være tynde stykker!).

  • Skær champignon i tynde skiver.


Step 4

  • Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.

  • Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.


Step 5

  • Fordel et tyndt lag creme fraiche på pizzaen. Hold en kant på ca. 1 cm. fri.

  • Fordel en håndfuld løg.

  • Fordel en håndfuld spæk/bacon.

  • Fordel en lille håndfuld emmentaler.

  • Fordel en lille håndfuld champignon.

  • Afslut med lidt olivenolie.


Step 5

  • Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 350 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.


Step 6

  • Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og serveres med det samme.


Step 7

  • Pynt evt. med lidt persille lige før servering.

bottom of page