Den klassiske spise fra Schwarzwald/Alsace.
INGREDIENSER
100 g. creme fraiche (evt. hjemmelavet)
½ fed hvidløg
1/2 lime
salt og peber
2 løg
100 g. tynde skiver bacon eller anden form for spæk (evt. serranoskinke)
100 g. revet emmentaler
2-3 champignon
Olivenolie
Evt. persille til pynt
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til Flammkuchen/Tarte flambee her
Step 2
Krydder creme fraiche med ½ fed revet hvidløg, saften fra en halv lime og smag til med salt og peber.
Step 3
Skær løget i tynde halve ringe.
Skær bacon/spæk i i små tern (vær obs på at det skal være tynde stykker!).
Skær champignon i tynde skiver.
Step 4
Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.
Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.
Step 5
Fordel et tyndt lag creme fraiche på pizzaen. Hold en kant på ca. 1 cm. fri.
Fordel en håndfuld løg.
Fordel en håndfuld spæk/bacon.
Fordel en lille håndfuld emmentaler.
Fordel en lille håndfuld champignon.
Afslut med lidt olivenolie.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 350 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Step 6
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og serveres med det samme.
Step 7
Pynt evt. med lidt persille lige før servering.