Jeg er fan af hjemmelavet creme fraiche. Smagen er mere som den norske Rømme end af en klassisk creme fraiche - helt fin og blød flødeskumsagtig som hjemmelavet mascarpone, men med lidt ekstra syre.
INGREDIENSER
2½ dl. piskefløde
2-1½ spsk. neutral yoghurt eller kærnemælk
FREMGANGSMÅDE
Opvarm piskefløden til ca. 30 grader (fingervarm).
Pisk dernæst yoghurten sammen med en lille mængde af fløden, så du får en jævn masse, der kan blandes med resten af fløde (kærnemælk kan kommes direkte i).
Bland yoghurtmassen og fløde sammen.
Sæt låg på gryden (skal ikke være lufttæt).
Stil gryden på køkkenbordet i 24 timer (står den længere bliver den mere syrlig).
Du må ikke røre i massen mens den står på køkkenbordet.
Efter 24 timer på køkkenbordet kommes massen i en lufttæt beholder og stilles i køleskabet.
NB: Efter 12 timer i køleskabet vil du opleve at creme fraichen er blevet noget tykkere.
Kan holde på køl i mindst 3-4 dage.