Røget laks og stracciatella på knasende sprød bund.
INGREDIENSER
100 g. røget laks - helst et helt stykke
2 spsk. creme fraiche (eller cheasy fraiche)
1 håndfuld blandet salat
½ æble
4-5 cherrytomater
4-5 spsk. stracciatella (eller hytteost)
Evt. lidt havtornmarmelade eller lignende
Evt. lidt krydderurter som pynt
Lidt olivenolie
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til cracker pizza her
Se opskrift på stracciatella her
Step 2
Skær laksen i tynde strimler
Skær æblet i tynde både
Del cherrytomater i kvarte
Step 3
Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.
Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.
Step 4
kom et tyndt men dækkende lag creme fraiche på den inderste halvdel af pizzaen.
Drys lidt olivenolie over den yderste halvdel.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen ved optimalt set 350-400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Step 6
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 2-3 minutter.
Step 5
Anret pizzaen med de angivne friske ingredienser. Først Salatblade, så laks, æble og tomat, og derefter placeres 4-5 spsk. stracciatella og toppes med lidt syrlig marmelade (f.eks. havtorn).
Afslut med lidt olivenolie, salt og peber og evt. friske krydderurter.