top of page

Cracker pizza med laks og stracciatella

Røget laks og stracciatella på knasende sprød bund.

INGREDIENSER

  • 100 g. røget laks - helst et helt stykke

  • 2 spsk. creme fraiche (eller cheasy fraiche)

  • 1 håndfuld blandet salat

  • ½ æble

  • 4-5 cherrytomater

  • 4-5 spsk. stracciatella (eller hytteost)

  • Evt. lidt havtornmarmelade eller lignende

  • Evt. lidt krydderurter som pynt

  • Lidt olivenolie

  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til cracker pizza her

Se opskrift på stracciatella her


Step 2

Skær laksen i tynde strimler

Skær æblet i tynde både

Del cherrytomater i kvarte


Step 3

Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.

Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.


Step 4

kom et tyndt men dækkende lag creme fraiche på den inderste halvdel af pizzaen.

Drys lidt olivenolie over den yderste halvdel.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen ved optimalt set 350-400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.


Step 6

Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 2-3 minutter.


Step 5

Anret pizzaen med de angivne friske ingredienser. Først Salatblade, så laks, æble og tomat, og derefter placeres 4-5 spsk. stracciatella og toppes med lidt syrlig marmelade (f.eks. havtorn).

Afslut med lidt olivenolie, salt og peber og evt. friske krydderurter.

bottom of page