top of page

Calzone

Klassisk calzone - samlet på den helt rigtige måde!

INGREDIENSER

1 stor håndfuld revet mozzarella

3-4 champignon

Ca. 3 skiver kogt skinke

Tomatsovs

Oregano

Evt. frisk basilikum

FREMGANGSMÅDE

NB: Opskriften tager udgangspunkt i en klassisk pizzadej. Typisk laver jeg kun en enkelt calzone og en række almindelige pizzaer, når jeg bager. Derfor giver det ikke mening, at lave en særlig dej kun til calzonen.


Men vil du optimere dejen 100 pct. til en calzone, så kan du med fordel tilsætte en mængde olivenolie svarende til 2 pct. af den mængde mel, du har i dejen. Altså 20 g. olivenolie for hver 1 kg. mel. Det giver dejen lidt ekstra styrke, som et godt for en calzone.


Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.

Se opskrift på klassisk tomatsovs her.


Step 2

Skær champignon i tynde skiver.

Skær kogt skinke i tynde trimler.


Step 3

Til en calzone er det en fordel at rulle pizzaen ud, fordi kanten helst skal være tyndest muligt, når du samler pizzaen (se metode til at rulle pizzaen ud her).

Rul pizzaen ud til den har en diameter på ca. 28 cm. (dvs. ca. 5 cm. mindre end en klassisk pizza).


Step 4

På den ene halvdel af pizzaen placeres først en stor håndfuld revet mozzarella (se billede nedenfor).

Over osten fordeles en håndfuld champignon.

Over champignon fordeles den kogte skinke.

Afslut med at fordele en grydeskefuld tomatsovs over den kogte skinke.


Step 5

Luk pizzaen ved at løfte halvdelen uden fyld over på den anden halvdel.

Bank derefter med håndfladen grundigt hele vejen langs kanten af pizzaen, så den er helt lukket.

Kør derefter en pizzaskærer igennem dejen, der hvor du har banken den sammen med håndfladen (se billede nedenfor). Det er en super effektiv måde at forsegle pizzaen. Meget bedre end de metoder man ofte ser, hvor dejen skal foldes, så man ender med en alt for stor og tyk kant.


Step 6

Når pizzaen er lukket kommer du et tyndt lag tomatsovs på toppen. Det forhindrer, at den tynde dej på toppen bliver brændt, før pizzaen er færdig.


Step 7 (kan udelades)

Jeg synes generelt en calzone er flottere og bedre, når den hæver op og bliver høj. Men bager du i en lav ovn, kan du med fordel rive et lille hul i toppen af dejen, så dampen fra ingredienserne kan slippe ud, og calzonen derfor ikke hæver op.


Step 8

Bag pizzaen i ovnen.

Bager du i almindelig ovn - så bag ved så høj varme som mulig, og meget gerne med pizzasten eller bagestål.

Bager du i pizzaovn, så bag helst ved 350-375 grader, og undgå alt for meget varme fra top og siden.

Se mine tips til bagning her.


Step 9

Drys lidt oregano over pizzaen og server med det samme.

Anret meget gerne med en lille ekstra skål med tomatsovs.

Pynt evt. med lidt frisk basilikum.

bottom of page