En herlig lasagne - med masser af frisk smag fra tomaterne.
INGREDIENSER
750 gr. hakket oksekød
750 gr. hakket kalv og flæsk
½ liter mælk
2 løg
4 fed hvidløg
1,25 spk. salt
1 spk. tørret oregano (eller frisk hvis du har det)
1 spk tørret basilikum (eller frisk hvis du har det)
½ spk peber
10 laurbærblade
125 g. champignon
6 dåser flåede tomater
1 stor dåser tomatpure (420 g)
1 hele muskatnødder (rives fint)
½ flaske rødvin
Mornaysauce (se opskrift her)
3 pakker lasagneplader
FREMGANGSMÅDE
NB: Opskriften er baseret på, at du laver en stor portion, så du også har til fryseren.
Se her, hvordan du genopvarmer lasagne
Kødsovs:
Brun kødet på en pande (laver du en stor portion skal du stege af flere omgange).
Kom det brunede kød i en stor gryde.
Dæk kødet med mælk, bring i kog, og lad simre i en times tid mens mælken koger væk. (Kogning i mælk giver kødet en fantastisk mør og god konsistens).
Hak løg og hvidløg så fint som muligt.
Svits løgene til de er blanke og møre og tilsæt derefter hvidløg og steg i cirka 30 sekunder.
Hæld løg og hvidløg i gryden, når mælken er ved at være kogt ind.
Skær champignoner i små tern og svits på panden, til de er brune på alle overflader.
Hæld champignoner i gryden.
Blend dåserne med flåede tomater.
Tilsæt tomat til gryden.
Tilsæt tomatpure.
Riv muskatnød fint og tilsæt muskatnød, basilikum, oregano, salt og peber.
Hæld rødvinen i gryden (skal selvfølgelig bare være den billigst mulige).
Sæt til at simre i en times tid eller mere.
Opbygning af selve lasagnen:
Nederst lægges 1 dl. kødsovs pr. lagsagneplade. Det vil sige: bruger du f.eks. en bageplade med en overflade svarende til 6 lagsagneplader lægger du 6 dl. kødsovs i bunden.
Placer et lag med lasagneplader.
Læg et nyt lag kødsovs - svarende til 1 dl. kødsovs pr. lasagneplade.
Gentag, så du gerne har mindst 4 lag med lasagneplader.
Øverst lægges 1/2 dl. kødsovs og 1/2 dl. mornaysauce pr. lasagneplade. Se opskrift på mornaysauce her.
Til sidst drysses med revet ost.
Bagning:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Overdæk lasagnen med staniol og bag i 30 minutter.
Skru temperaturen op til 220 grader og bag i cirka 15 minutter yderligere til osten er fint gylden.
Nu vi er i det italienske køkken, så se evt. mine opskrifter på pizzadej her.