top of page
En god simpel opskrift på mornaysauce. I modsætning til bechamel, så indeholder mornaysauce ost. Det giver en bedre smag og konsistens.
INGREDIENSER
2 spsk hvedemel
4 dl letmælk
50 g smør
150 g revet mild ost (brug f.eks. mozzarella, som alligevel skal på toppen af lasagnen)
¾ tsk fintrevet muskatnød
¾ tsk groft salt
Peber
FREMGANGSMÅDE
Rør mel og 2 spsk. af mælken sammen i en lille gryde.
Rør resten af mælken i.
Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring.
Kog ved svag varme i 5 minutter. Husk at røre rundt jævnligt, så saucen ikke brænder på bunden af gryden.
Tilsæt revet ost, muskatnød og salt.
Lad osten smelte under omrøring.
Smag til med peber og evt. lidt ekstra salt.
bottom of page