top of page

Mornaysauce til lasagne

Mængde: 

12 portioner

En god simpel opskrift på mornaysauce. I modsætning til bechamel, så indeholder mornaysauce ost. Det giver en bedre smag og konsistens.

INGREDIENSER

  • 2 spsk hvedemel

  • 4 dl letmælk

  • 50 g smør

  • 150 g revet mild ost (brug f.eks. mozzarella, som alligevel skal på toppen af lasagnen)

  • ¾ tsk fintrevet muskatnød

  • ¾ tsk groft salt

  • Peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Rør mel og 2 spsk. af mælken sammen i en lille gryde.

  2. Rør resten af mælken i.

  3. Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring.

  4. Kog ved svag varme i 5 minutter. Husk at røre rundt jævnligt, så saucen ikke brænder på bunden af gryden.

  5. Tilsæt revet ost, muskatnød og salt.

  6. Lad osten smelte under omrøring.

  7. Smag til med peber og evt. lidt ekstra salt.

bottom of page