En velsmagende og smuk version af et hvidløgsbrød.
INGREDIENSER
1 kugle pizzadej til klassisk pizza (se opskrift her)
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld persille
Frisk eller revet mozzarella
2-3 champignon
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Step 1:
Vask persillen og hak den groft.
Riv hvidløget.
Bland hvidløg, olivenolie og hakket persille og smag til med salt og peber.
Vask champignon og skær i tynde skiver.
Step 2:
Form pizzaen med hænderne (se metode her), men gør den lidt mindre end normalt (ca. 25-30 cm.) og gør kanten lidt tyndere end normalt (ca. 1. cm.).
Step 3:
Skær 5 snit i kanten af dejen (cirka 5-7 centimeter lange snit) (se billede).
Placer en mængde ost mellem hvert snit og top med lidt champignon.
Fold pizzaen, så den bliver en femstjerne. Det gøres ved at tage i kanten ved snittet og folde halvvejs ind over ost/champignon - gør derefter det samme fra modsatte side. Gentag hele vejen rund (se billede).
Kom hvidløg/persille-olie på pizzaens åbne midterstykke.
Step 4:
Bag pizzaen i ovnen (Se metode til bagning her).
Step 5:
Spis med det samme.