top of page

Pizza med isterninger

Bag pizzaen med isterninger, og top den med revet pecorino.

INGREDIENSER

  • 1 kugle dej til klassisk pizza

  • 50 g. isterninger

  • 50-75 g. god pecorino romano (du kan også bruge parmesan)

  • Peber

  • Evt. en god moden tomat som er frossen

  • Evt. frisk skovsyre som pynt


FREMGANGSMÅDE

Step 1

  • Gør pizzadejen klar (se opskrift på dej til klassisk pizza her).

  • Vil du pynte med revet frossen tomat, så kom den i fryseren senest dagen inden bagning.


Step 2

  • Riv pecorino romano på et fint rivejern.

  • Gør dine isterninger klar, så de 50 g. er fordelt på 5-6 stykker is.


Step 3

  • Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30 cm.

  • Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

  • Fordel isterningerne over pizzaen (se billede nedenfor).


Step 5

  • Bag pizzaen i ovnen ved mindst 400 grader.

  • Se metode til bagning her.


Step 6

  • Så snart pizzaen er ude af ovnen, drysse revet pecorino over pizzaen.

    • NB: Der skulle gerne være lidt vand tilbage fra isterningerne, som pecorinoen automatisk smelter i.


Step 7

  • Pynt pizzaen - jeg bruger gerne lidt skovsyre og så river jeg en frosset tomat over pizzaen (på et fint rivejern).

  • Kværn lidt frisk peber over pizzen.


Step 8

  • Server med det samme.

bottom of page