En sjov alternativ måde at sætte tomaten i spil. Som en hvid pizza, hvor man stadig har friske syrlighed fra tomaterne.
INGREDIENSER
1 håndfuld frisk mozzarella i tern
1 håndfuld revet mozzarella
2 hele flåede tomater
Salt og peber
Olivenolie (evt. med hvidløg)
Frisk basilikum
Tørret oregano
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Riv eller skær den friske mozzarella i stykker på størrelse med en femkrone.
Skær de flåede tomater i fileter (fjern gerne det inderste hårde kød i tomaten).
Vask den friske basilikum.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel osten over pizzaen.
Fordel tomatfileter i et pænt mønster på pizzaen.
Pynt med frisk basilikum.
Krydr med salt og peber.
Drys lidt olivenolie over pizzaen (brug evt. olivenolie tilsat revet hvidløg).
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Drys lidt tørret oregano og evt. lidt ekstra olivenolie og frisk basilikum over pizzaen.
Spis med det samme.