top of page

Pistaciecreme og mortadella

En herlig sødmefuld pizza, der ligger et sted mellem en forret og dessert. Oplagt at dele, for det er en smagsbombe, som kan blive lidt meget, hvis man spiser hele pizzaen selv.

INGREDIENSER

  • 4 skiver mortadella

  • Ca. 4 spsk. pistaciecreme

  • Ca. 2 spsk. creme fraiche

  • ½ rød chili

  • En håndfuld pistacienødder

  • Gerne friskrevet citron eller limeskal

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. friske krydderurter som basilikum eller skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.


Step 2

Hak pistacienødder groft.

Bland 2 spsk. pistaciecreme med 2 spsk. creme fraiche.

Skær chilien i tynde skiver.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 28-30 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

Fordel blandingen med pistaciecreme og creme fraiche på pizzaen, men hold de yderste 3 cm. fri.

Drys lidt oliveolie over pizzaen.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 425 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.

Se metode til bagning her.


Step 6

Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1 minut.


Step 7

Anret pizzaen med først mozzarella så hakkede pistacienødder og derefter chili og friske krydderurter.

Fordel lidt ekstra pistaciecreme over pizzaen.

Afslut gerne med lidt friskrevet citronskal eller lime, et drys olivenolie og lidt salt og peber.

bottom of page