Smøreost på pizzaen giver en lidt mere frisk og syrlig smag end f.eks. mascarpone eller mozzarella.

INGREDIENSER
2-3 kartofler i mellemstørrelse (her en blå variant)
50-100 g. smøreost (f.eks. philadelphia).
4 blade frisk salvie
1 stilk frisk rosmarin
Ca. 50 g. vesterhavsost
Salt og peber
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.
Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.
Du kan opbevare dem i køleskabet nogle timer, hvis du vil gøre klar i god tid.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Tag kartoflerne op af vandet og tør dem af i et viskestykke.
Fordel smøreosten over pizzaen i små "klatter".
Placer kartoflerne på pizzadejen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.
Krydr pizzaen med salvie, rosmarin, salt og peber.
Til sidst hældes lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen og riv et godt lag vesterhavsost over pizzaen.
Step 6
Server med det samme.

