top of page

Kartoffelpizza med smøreost

Smøreost på pizzaen giver en lidt mere frisk og syrlig smag end f.eks. mascarpone eller mozzarella.

INGREDIENSER

  • 2-3 kartofler i mellemstørrelse (her en blå variant)

  • 50-100 g. smøreost (f.eks. philadelphia).

  • 4 blade frisk salvie

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • Ca. 50 g. vesterhavsost

  • Salt og peber

  • Olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.


Step 2

  • Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.

  • Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.

  • Du kan opbevare dem i køleskabet nogle timer, hvis du vil gøre klar i god tid.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

  • Tag kartoflerne op af vandet og tør dem af i et viskestykke.

  • Fordel smøreosten over pizzaen i små "klatter".

  • Placer kartoflerne på pizzadejen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.

  • Krydr pizzaen med salvie, rosmarin, salt og peber.

  • Til sidst hældes lidt olivenolie over pizzaen.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen.

Se metode til bagning her.


Step 6

Tag pizzaen ud af ovnen og riv et godt lag vesterhavsost over pizzaen.


Step 6

Server med det samme.

bottom of page