top of page

Kartoffelpizza med gedeost, trøffel og grønt

En virkelig god smagskombination, hvor den friske agurk giver et helt særligt pif til pizzaen.

INGREDIENSER

  • 2-3 kartofler i mellemstørrelse

  • 100 g. gedeost

  • 3-4 tsk. trøffelpesto

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 1 håndfuld persille (helst bredbladet)

  • Ca. ½ agurk

  • Evt. lidt frisk rosmarin eller timian

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.


Step 2

  • Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.

  • Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.

  • Skær gedeosten i tynde skiver.

  • Skær agurken i tynde stave (skær det det midterste bløde stykke af agurken fra).

  • Vask persillen og hak den groft.


Step 3

  • Du kan bruge dine kartoffelskiver rå - hvis de er skåret helt tynde.

  • Men jeg foretrækker at blanchere dem før de kommer på pizzaen.

    • Blancher kartoffelskiverne i ca. 60 sekunder i kogende vand, til de lige præcist føles lidt tilberedt. Derefter køler du dem af i en skål koldt vand. Opbevar dem i det kolde vand, og lige op til de skal på pizzaen tørres de på et viskestykke.

  • Et hurtigere - men ikke helt så godt - alternativ til at blanchere er at give skiverne en tur i mikrobølgeovnen kort før, de skal på pizzaen.

    • Lægge kartoffelskiverne en og en (de må ikke ligge over hinanden) på en tallerken og give dem 30-60 sekunder i en mikrobølgeovn. Lad skiverne køle af et par minutter og kom dem så på pizzaen.

  • NB: for alle metoder gælder, at kartoflerne skal på pizzaen før den bages - de skal altså bages i ovnen sammen med pizzaen.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

  • Placer kartoflerne på pizzadejen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.

  • Oven på kartoflerne placeres først gedeost og dernæst trøffelpesto.

  • Til sidst hældes lidt olivenolie over pizzaen, og der krydres med salt og peber og evt. lidt frisk rosmarin eller timian.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen.

Se metode til bagning her.


Step 6

Tag pizzaen ud af ovnen og fordel agurkestave.

Drys den hakkede persille og lidt ekstra olivenolie over pizzaen.


Step 6

Server med det samme.

bottom of page