En virkelig god smagskombination, hvor den friske agurk giver et helt særligt pif til pizzaen.
INGREDIENSER
2-3 kartofler i mellemstørrelse
100 g. gedeost
3-4 tsk. trøffelpesto
Olivenolie
Salt og peber
1 håndfuld persille (helst bredbladet)
Ca. ½ agurk
Evt. lidt frisk rosmarin eller timian
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Skær kartoflerne i tynde skiver - benyt meget gerne et mandolinjern, for resultatet bliver bedst, når kartoffelskiverne er meget tynde.
Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand, så snart du har skåret dem i skiver.
Skær gedeosten i tynde skiver.
Skær agurken i tynde stave (skær det det midterste bløde stykke af agurken fra).
Vask persillen og hak den groft.
Step 3
Du kan bruge dine kartoffelskiver rå - hvis de er skåret helt tynde.
Men jeg foretrækker at blanchere dem før de kommer på pizzaen.
Blancher kartoffelskiverne i ca. 60 sekunder i kogende vand, til de lige præcist føles lidt tilberedt. Derefter køler du dem af i en skål koldt vand. Opbevar dem i det kolde vand, og lige op til de skal på pizzaen tørres de på et viskestykke.
Et hurtigere - men ikke helt så godt - alternativ til at blanchere er at give skiverne en tur i mikrobølgeovnen kort før, de skal på pizzaen.
Lægge kartoffelskiverne en og en (de må ikke ligge over hinanden) på en tallerken og give dem 30-60 sekunder i en mikrobølgeovn. Lad skiverne køle af et par minutter og kom dem så på pizzaen.
NB: for alle metoder gælder, at kartoflerne skal på pizzaen før den bages - de skal altså bages i ovnen sammen med pizzaen.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Placer kartoflerne på pizzadejen, så de ligger helt op af hinanden - men uden at overlappe.
Oven på kartoflerne placeres først gedeost og dernæst trøffelpesto.
Til sidst hældes lidt olivenolie over pizzaen, og der krydres med salt og peber og evt. lidt frisk rosmarin eller timian.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen og fordel agurkestave.
Drys den hakkede persille og lidt ekstra olivenolie over pizzaen.
Step 6
Server med det samme.