top of page

Friske asparges, hasselnødder og parmesan

En dejlig forårspizza med knas, fedme og syre.

INGREDIENSER

  • Et lille bundt friske asparges

  • 50 g. smør

  • 100 g. parmesanost

  • En håndfuld hasselnødder

  • 1 økologisk citron

  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Se opskrift på dej til klassisk pizza her.


Step 2

Knæk enderne af aspargesene.

Hak hasselnødderne groft.

Skær parmesanost i tynde skive - brug gerne en kartoffelskræller eller et mandolinjern.

Bland revet citronskal og saft fra 1/4 citron.


Step 3

Bring en gryde vand i kog med 1 tsk. salt.

Blancher aspargesene i vandet i 1 minut.

Hæld vandet fra, og behold aspargesene i gryden.

Kom smør, citronsaft og revet citronskal i gryden.

Kryder med lidt salt og peber.

Læg låg på gryden og lad smøret smelte mens du former pizzaen.


Step 3

Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

Se metode til at forme pizzaen her.


Step 4

Fordel asparges og smeltet smør ud over pizzaen.

Drys de hakkede hasselnødder ud over pizzaen.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen.

Se metode til bagning her.


Step 6

Tag pizzaen ud af ovnen og fordel revet parmesan.

Kryder evt. med lidt ekstra friskpresset citron og peber.

bottom of page