En dejlig forårspizza med knas, fedme og syre.
INGREDIENSER
Et lille bundt friske asparges
50 g. smør
100 g. parmesanost
En håndfuld hasselnødder
1 økologisk citron
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til klassisk pizza her.
Step 2
Knæk enderne af aspargesene.
Hak hasselnødderne groft.
Skær parmesanost i tynde skive - brug gerne en kartoffelskræller eller et mandolinjern.
Bland revet citronskal og saft fra 1/4 citron.
Step 3
Bring en gryde vand i kog med 1 tsk. salt.
Blancher aspargesene i vandet i 1 minut.
Hæld vandet fra, og behold aspargesene i gryden.
Kom smør, citronsaft og revet citronskal i gryden.
Kryder med lidt salt og peber.
Læg låg på gryden og lad smøret smelte mens du former pizzaen.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel asparges og smeltet smør ud over pizzaen.
Drys de hakkede hasselnødder ud over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Tag pizzaen ud af ovnen og fordel revet parmesan.
Kryder evt. med lidt ekstra friskpresset citron og peber.