En herlig forårspizza!
INGREDIENSER
Dej til klassisk pizza (se opskrift her).
Ca. 200 g. frisk stenbiderrogn
1 dl. ærter fra frost
olivenolie
4 blade hjertesalat
Rødløg
Evt. en håndfuld blandede små salatblade
Creme fraiche 18 pct.
Olivenolie
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Step 1
NB: Til denne pizza skal du kun bruge 1 spsk. ærtepure, men det er svært at lave mindre end den angivne portion, så gem resten til noget andet godt.
Lav ærtepure ved at blende 1 dl. optøede ærter med ca. ½ spsk. olivenolie.
Smag til med salt og peber.
Step 2
Bland 1 spsk. ærtepure med 1 dl. creme fraiche og smag til med salt og peber.
Step 3
Smag stenbiderrogn til med citron og salt.
Hak rødløg fint.
Vask salat og tør det godt.
Step 3
Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.
Se metode til at forme pizzaen her.
Step 4
Fordel ærtepure/creme-fraiche-blandingen fra step 2 over pizzaen.
Drys lidt olivenolie over pizzaen.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen.
Se metode til bagning her.
Step 6
Lad pizzaen køle af et minuts tid på en rist.
Placer først de 4 blade hjertesalat.
I hvert blad hjertesalat placeres ca. 1 spsk. creme fraiche.
I hvert blad hjertesalat placeres derefter ca. 50 g. stenbiderrogn på creme fraichen.
På stenbiderrognen drysses en ønsket mængde finthakket rødløg.
Pynt evt. med små salatblade eller f.eks. rød skovsyre.
Spis med det samme.