top of page

Frisk stenbiderrogn med mild ærtepure

En herlig forårspizza!

INGREDIENSER

  • Dej til klassisk pizza (se opskrift her).

  • Ca. 200 g. frisk stenbiderrogn

  • 1 dl. ærter fra frost

  • olivenolie

  • 4 blade hjertesalat

  • Rødløg

  • Evt. en håndfuld blandede små salatblade

  • Creme fraiche 18 pct.

  • Olivenolie

  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Step 1

NB: Til denne pizza skal du kun bruge 1 spsk. ærtepure, men det er svært at lave mindre end den angivne portion, så gem resten til noget andet godt.


  • Lav ærtepure ved at blende 1 dl. optøede ærter med ca. ½ spsk. olivenolie.

  • Smag til med salt og peber.


Step 2

  • Bland 1 spsk. ærtepure med 1 dl. creme fraiche og smag til med salt og peber.


Step 3

  • Smag stenbiderrogn til med citron og salt.

  • Hak rødløg fint.

  • Vask salat og tør det godt.


Step 3

  • Form pizzaen med hænderne til den har en diameter på 30-33 cm.

Step 4

  • Fordel ærtepure/creme-fraiche-blandingen fra step 2 over pizzaen.

  • Drys lidt olivenolie over pizzaen.


Step 5


Step 6

  • Lad pizzaen køle af et minuts tid på en rist.

  • Placer først de 4 blade hjertesalat.

  • I hvert blad hjertesalat placeres ca. 1 spsk. creme fraiche.

  • I hvert blad hjertesalat placeres derefter ca. 50 g. stenbiderrogn på creme fraichen.

  • På stenbiderrognen drysses en ønsket mængde finthakket rødløg.

  • Pynt evt. med små salatblade eller f.eks. rød skovsyre.

  • Spis med det samme.

bottom of page