top of page

Dessertpizza med pære, og cointreau

En herlig kombination med det sprøde fra pizzabund og salat, salt og umami fra bacon, sødme fra ærtepure og fedme fra mozzarellaen.

INGREDIENSER

  • 4-5 spsk. æble- eller pæremos

  • 1 stor pære

  • 1 håndfuld valnødder

  • 1-2 spsk. cointreau

  • Sukker

  • Lighter

  • Evt. flødeskum eller vaniljeis

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Denne opskrift kan laves på både en klassisk dej og en cracker dej. 

Se opskrift på pizzadej her.


Step 2

Skær pæren i tynde skiver.

hak valnødder groft.


Step 3

Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.

Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.


Step 4

kom et dækkende lag æble- eller pæremos på pizzaen, men lad den yderste centimeter kant være fri.

Dæk pizzaen med pæreskiver - men fordel dem pænt, så de ikke kommer til at ligge over hinanden.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 425 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.

Se tips til, hvordan du bager pizzaen her.


Step 6

Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1 minut.


Step 5

Drys med groft hakkede valnødder og sukker.

Ved spisebordet hældes lidt cointreau ud over pizzaen og antændes med en lighter, så pizzaen flamberes.


Spis med det samme - evt. suppleret med lidt flødeskum eller vaniljeis.

bottom of page