En herlig kombination med det sprøde fra pizzabund og salat, salt og umami fra bacon, sødme fra ærtepure og fedme fra mozzarellaen.
INGREDIENSER
4-5 spsk. æble- eller pæremos
1 stor pære
1 håndfuld valnødder
1-2 spsk. cointreau
Sukker
Lighter
Evt. flødeskum eller vaniljeis
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Denne opskrift kan laves på både en klassisk dej og en cracker dej.
Se opskrift på pizzadej her.
Step 2
Skær pæren i tynde skiver.
hak valnødder groft.
Step 3
Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.
Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.
Step 4
kom et dækkende lag æble- eller pæremos på pizzaen, men lad den yderste centimeter kant være fri.
Dæk pizzaen med pæreskiver - men fordel dem pænt, så de ikke kommer til at ligge over hinanden.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 425 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Se tips til, hvordan du bager pizzaen her.
Step 6
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 1 minut.
Step 5
Drys med groft hakkede valnødder og sukker.
Ved spisebordet hældes lidt cointreau ud over pizzaen og antændes med en lighter, så pizzaen flamberes.
Spis med det samme - evt. suppleret med lidt flødeskum eller vaniljeis.