top of page

Dessertpizza med æble og kanel

En herlig kombination med det sprøde fra pizzabund og salat, salt og umami fra bacon, sødme fra ærtepure og fedme fra mozzarellaen.

INGREDIENSER

  • 1 dl. æblemos (kan udelades, men bliver bedst med)

  • Cirka 2 æbler

  • 1/2 tsk. stødt kanel

  • 1 tsk rørsukker

  • 1 spsk. smør

FREMGANGSMÅDE

Step 1

Denne opskrift kan laves på både en klassisk dej og en cracker dej. 

Se opskrift på pizzadej her.


Step 2

Skær æblerne i tynde skiver.


Step 3

Form dejen som ved almindelig pizza, men gør lidt ekstra ud af at få kanten så tynd som muligt. (alternativt kan dejen også rulles ud).

Se her, hvordan du former pizzaen.


Step 4

kom et dækkende lag æblemos på pizzaen.

Fordel de tyndtskårne æbleskiver i et pænt mønster over pizzaen.

Drys med kanel og rørsukker.

Fordel smøret i små stykker over pizzaen.


Step 5

Bag pizzaen i ovnen ved optimalt set 400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.

Se tips til, hvordan du bager pizzaen her.


Step 5

Spis gerne med det samme - evt. suppleret med lidt flødeskum eller vaniljeis.

bottom of page