Helt knas sprød bund. Friske tomater, sødme fra ærtepure og fedme fra creme fraiche spiller perfekt sammen med laksen.
INGREDIENSER
4-5 skiver røget laks
Ærtepure (Creme fraiche eller mascarpone, ærter og evt. mynte)
En lille håndfuld ærter
En håndfuld salatblade
6-7 cherrytomater
5 spsk. creme fraiche
Salt og peber
Evt. friskrevet citronskal
Evt. balsamico
Evt. friske krydderurter som pynt4
FREMGANGSMÅDE
Step 1
Se opskrift på dej til cracker pizza her:
Step 2
Med en stavblender blendes 1½ dl. ærter og ½ dl. creme fraiche (eller mascarpone) til en fin mos. Smag til med salt og peber.
Skær cherrytomater i kvarte.
Vask og tør salaten grundigt.
Step 3
Rul pizzadejen ud til en cirkel med ca 30-33 cm. diameter.
Se her, hvordan du ruller pizzaen ud.
Step 4
kom et tyndt men dækkende lag ærtepure på den inderste halvdel af pizzaen.
Drys lidt olivenolie over den yderste halvdel.
Step 5
Bag pizzaen i ovnen med optimalt set 350-400 grader over og undervarme, men bager du i en almindelig ovn, så bag ved så høje grader som muligt og MEGET gerne på en pizzasten eller bagestål.
Step 6
Når kanten på pizzaen har fået en fin farve, tages den ud og stilles til afkøling på en rist i 2-3 minutter.
Step 5
Anret pizzaen med de angivne friske ingredienser. Først Salatblade, så laks (kan f.eks. rulles pænt sammen), så creme fraiche, og dernæste drysses cherrytomater, ærter og evt. friske krydderurter og friskrevet citronskal ud over pizzaen. Afslut evt. med lidt god balsamico.