top of page

Test af Spice diavola 16

Stjerner:

★★★★

Pris:

3.500 kr.

Opvarmning:

Gas

Rigtig god ovn! God kontrol over varmen og god plads i ovnen.

Test af Spice diavola 16

Spice Diavola 16 er en rigtig god pizzaovn. 


Til ca. 3.500 kr. ligger den ca. 500 kr. over Ooni Koda 16. Hvilken ovn, der er det bedste køb af de to er lidt relativt. Spice Diavola har et højere ovnrum, hvilket gør det muligt at bage brød og calzone – det er svært i en Ooni Koda 16. Til gengæld gør det større ovnrum, at ovnen er lidt mere vindfølsom. Men bruger du lågen fornuftigt er der ikke den store forskel.


Ligsom de andre gasfyrede ovne når den let 450-500 graders varme. Størst forskel til f.eks. Koda, Le Feu og Cozze er, at brænderen sidder i den ene side, mens de andre ovne har en u-formet brænder (Koda's brænder er L-former). Begge type brændere har deres fordele, men jeg hælder til Spice Diavola ensidede brænder. Også fordi brænderen i Spice Diavola er større og flammen sidder højere oppe - det giver mindre direkte sidevarme og en afbagning, som minder mere om det, man får i en brændefyret ovn, eller i en af Gozneys ovne. 


Når der kun er brænder i én side skal man nok dreje pizza en gang eller to ekstra, men på den anden side giver ovnen en bedre fordeling mellem side-, over- og undervarme så det er lettere at styre afbagningen.


Så alt i alt synes jeg den lander lige over niveauet for en Ooni Koda. Derfor får den 4 flotte stjerner, for der er trods alt lidt vej op til de 5 stjernede ovne fra Gozney.


Men uanset hvilken ovn du bruger - så er pizzadejen vigtig! Så tjek mine opskrifter på pizzadej her.

bottom of page