top of page

Test af Panetti Pizzetta Primo pizzaovn

Stjerner:

★★★★

Pris:

3.000 kr.

Opvarmning:

Elektrisk

Ikke pengene værd

Test af Panetti Pizzetta Primo pizzaovn

Det skulle jo komme! Nu er der også en elektrisk pizzaovn med roterende pizzasten. 


Er den pengene værd? Svaret er nej!


Jeg er generelt ikke fan af roterende pizzasten, men der er da trods alt en fysisk logik i at have det i en gasfyret pizzaovn, hvor varmen kun kommer fra en specifik side. 


Men hvorfor dog lave det i en elektrisk ovn, hvor varmen kommer fra top og bund? Der er kun et svar. Ovnen er dårligt isoleret, så der er for stor forskel på varmen bag i ovnen og tæt ved den dårligt isolerede aftagelige dør. 


Det betyder alt i alt, at ovnen ikke varmer specielt imponerende. Den kan da bage fornuftige pizzaer, men ikke bedre, end man kan gøre i en almindelig ovn med pizzasten, hvis man bruger den rigtige metode (se metoden her). 


Og så tilbage til den rotende pizzasten. Det er bare noget skidt. Ovnen er i forvejen relativt lille med en bredde på 38 cm. og en ovnåbning på 34 cm. For at kunne proppe en roterende sten ind i det rum, er den nede på en diameter på kun ca. 30 centimeter. Og fordi stenen jo roterer skal du lægge din pizza meget præcist, så den ikke ryger ud over kanten. Det betyder, at du reelt ikke kan bage pizzaer der er mere end 26-28 cm. i diameter - altså børnestørrelse.


Og skulle du ramme ved siden af, så noget ryger ud over pizzastenen, så har du et helvede i forhold til at gøre ovnen ren. Tilsvarende er det besværligt at gøre rent efter melrester fra pizzaspaden m.m. Det bliver bestemt ikke bedre af, at stenen ligger højere end resten af ovnens gulv.


Konklusion: Afbagningen af pizzaerne er nok til 2-3 stjerne, men det trækker ned, at man kun kan bage børnestørrelse. Ovnen er på sin vis ret pæn og handy med en vægt på kun 12 kilo. Men den roterende sten gør rengøring til et helvede, hvis man en enkelt gang rammer forkert med pizzaen. Og med en pris på 3.000 kr. er den aaaaalt for dyrt. Derfor kan den ikke få mere end 1 ud af 5 stjerner. 


Specifikationer:

Bhd 38Bx32Hx42L

Rund pizzasten ca. 30 cm 

Åbning 34 cm. 

Vægt 12 kg

Watt 2400 


Hvis du vil se bedre alternativer, så tag et kik på min side med test og anmeldelse af pizzaovne her.


Og husk, at uanset hvilken ovn du bruger - så er pizzadejen vigtig! Så tjek mine opskrifter på pizzadej her

bottom of page