top of page

Test af Panetti Pizzetta Primo pizzaovn

Stjerner:

★★★★★

Pris:

3.000 kr.

Opvarmning:

Elektrisk

Bager fornuftige pizzaer, men er for dyr.

Test af Panetti Pizzetta Primo pizzaovn

Kort sagt - den kan bage fornuftige pizzaer, men til en pris på 3.000 kr. kan man forvente mere. 


På den positive side, så fylder og vejer den så lidt, at den fint kan gemmes væk i et skab, når den ikke bruges. Og eftersom den kan bruges både ud og inde kan den også bæres med ud i haven. Jeg synes også den er pænere end f.eks. en Salling pizzaovn, og det er ret imponerende, at den selv efter lang tid hverken bliver varm på overfladen eller på undersiden, så den kan fint stå på køkkenbordet.  


Den bager også ret fornuftige pizzaer. Bedre end en almindelig køkkenovn, men ikke over niveauet fra den billigere ovn fra Salling, og dermed også langt under, hvad man kan opnå i de mere professionelle ovne. 


Min oplevelse er, at ovnen har et problem med at overvarmen er for kraftig i forhold til særligt sidevarme og også til dels undervarmen. Bedste resultat får man efter ca. 3-4 minutters bagning, hvor bunden er bagt fint sprød, mens pizza har fået lidt for meget på oversiden og for lidt på ydersiden af skorpen. 


Pizzastenen kan blive op til ca. 420 grader når ovnen er fuldt opvarmet, men bager man flere pizzaer efter hinanden skal man ikke regne med at kunne holde den på mere end 380 grader selv med 4-5 minutters pause mellem pizzaerne, hvor man giver fuld knald på varmen med lågen på. 


Ovnen har en roterende pizzasten, og det er jeg bare ikke vil med. Det kan måske være en god ting, hvis man lige har kastet sig ud i pizzabagningen kunst. Men jeg foretrækket et fast gulv, som giver mere plads til pizzaen. Med en roterende sten skal man ramme ret præcist når man placerer pizzaen i ovnen, og man skal generelt lave lidt mindre pizzaer for at undgå uheld med at pizzaen ryger ud over kanten. Samtidig gør det rengøringen af ovnen mere besværlig.


Ovnen kommer med en låge, der er helt afgørende for at kunne holde temperaturen oppe. Men lågen er ikke monteret på ovnen, og man skal derfor sørge for at have noget at lægge den på, når man skal have pizzaen ud og ind af ovnen (jeg brugte risten fra min almindelig ovn). Man kunne ønske, at lågen havde siddet fast på ovnen.


Konklusion: Afbagningen af pizzaerne er til 3 stjerne. Hvorvidt den roternede sten er et plus eller minus er nok individuelt - jeg ser det som et minus. til gengæld trækker det ned, at ovnen har en pris på hele 3.000 kr. det er simpelt hen for meget. Derfor ender den på 2 ud af 5 stjerner. 


Specifikationer:

Bhd 38Bx32Hx42L

Rund pizzasten ca. 30 cm 

Åbning 34 cm. 

Vægt 12 kg

Watt 2400 


Hvis du vil se andre pizzaovne, så tag et kik på min side med test og anmeldelse af pizzaovne her.


Og husk, at uanset hvilken ovn du bruger - så er pizzadejen vigtig! Så tjek mine opskrifter på pizzadej her

bottom of page