top of page

Test af Ooni Volt 12

Stjerner:

★★★★★

Pris:

5.500 kr.

Opvarmning:

Elektrisk

Fornuftig ovn, men ikke god nok til prisen.

Test af Ooni Volt 12

Ooni Volt 12 er udemærket. Den er trods alt også et lille niveau over en salling pizzaovn. Men til mere end 4 gange prisen, taber den klart kampen. Ovnens effekt på 1.600W er heller ikke imponerende - Salling har til sammenligning 1.700W.


Og når man er oppe i det prisniveau, så ville jeg til enhver tid smide 1.000 kr. ekstra og købe en Effeuno.


Skal man sige en fordel ved en Ooni Volt i forhold til Effeuno, så er det, at Volt'en med sin vægt på 18 kilo vejer omkring 7-8 kilo mindre end en Effeuno (faktisk vejer Volt'en det samme som en Koda 16). Men der er en grund til den lavere vægt - ovnrummet er kun 30 centimeter i forhold til Effeunos 40x35 cm. Med et ovnrum på kun 30 centimeter kan du reelt ikke bage pizza i fuld størrelse - et kæmpe minus, som slet ikke står mål med prisen. Men selvfølgelig en fordel, hvis du gerne vil kunne tage ovnen ind og ud af køkkenskabet.


Ovnen kan nå 450 grader, og afbagningen er ret flot - det er et niveau over Salling, og begynder at minde om den perfekte afbagning, man får i de gode pizzaovne. Men det er som om, der lige mangler det sidste for, at niveauet er helt i top. Og så er jeg ikke fan af temperaturstyringen, hvor man ikke sætter top og bundvarmen til specifikke grader, men laver en mærkelig vægtning mellem hvor meget top og bund skal varme i forhold til hinanden.


Derfor ender den på 3 stjerner ud af 5. Men overvejer du at købe den, så vent, for jeg er sikker på, at den falder til omkring 4.000 kr. inden for det næste års tid - kvaliteten er ikke til mere.


Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Så tjek mine opskrifter på pizzadej her.

bottom of page