Test af Ooni Koda 12
Stjerner:
★★★★★
Pris:
1.800 kr.
Opvarmning:
Gas
Lille og velfungerende pizzaovn, men burde være billigere.
For efterhånden en del år siden gik jeg fra en Koda 12 til en Koda 16 i sommerhuset. Først og fremmest var det en stor gevinst med den ekstra plads i 16'erne. Dertil var det også en mærkbar forbedring at gå fra 12'erens lidt lille bagbrænder til 16'erens u-formede brænder. Til tider savner jeg dog lidt, at man i 12'erne havde mere styr på sidevarmen, fordi der kun var brænder bagtil. Men det er nok mere fordi, de gamle dage altid har et rosenrødt skær.
En anden ting jeg oplevede ved at gå fra 12'erne til 16'erne var dog også, at det pludselig blev til lidt af en vægtløftningskonkurrence, når jeg skulle bære ovnen inkl. biscottosten ud og ind af skuret. Der har 12'eren en klar fordel. Reelt er 12'eren en af de få ovne, der seriøst kan gå for at være ægte transportabel.
Men i forhold til selve pizzabagningen, så har 12'eren nogle ulemper. Den lidt beskedne brænder gør det svært at lave pizza i koldt og blæsende vejr. Og så er ovnrummet i det hele taget lidt lille.
Alt i alt er det en fornuftig ovn, men der er ret kort prisafstand op til 16'eren og jeg ville også vælge en cozze 17 før Ooni Koda 12. Men vil man meget gerne have en lille og ikke så tung ovn, så kan den være et godt køb. Derfor får den tre lidt små stjerner.
Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Så tjek mine opskrifter på pizzadej her.