top of page

Test af Le Feu Turtle Motion pizzaovn

Stjerner:

★★★★★

Pris:

2.500 kr.

Opvarmning:

Gas

Større, tungere, dyrere og ikke meget bedre end den billigere Le Feu Turtle 2.0

Test af Le Feu Turtle Motion pizzaovn

Le Feu vil også være med på vognen med de roterende pizzasten!


Lad det være sagt med det samme - Le Feu laver gode ovne. Deres Turtle 2.0 er en virkelig god ovn til prisen - en af de bedste. Turtle Motion er også en god ovn, men når prisen stiger 2½ gang, stiger kravene også, og der kan den ikke helt følge med.


Den oprindelige 2.0 version er lidt lille, Til gengæld er den billig og effektiv. Den nye Turtle Motion er ingen af delene. Den er stor, tung og har et gasforbrug der er 80 pct. højere end 2.0'eren.


Pizzastenen er på 46 cm. - 11 cm. mere end 2.0'eren. Det betyder så også, at ovnen er 63 cm. bred, 59 cm. dyb og 40 cm. høj. Hvor 2.0'erne vejer 19 kilo vejer Turtle Motion til gengæld xx kilo. (afventer svar fra Le feu).


En del af de ekstra kilo kommer fra den øgede størrelse, men en del skyldes den roterende pizzasten. 


Og så er vi ved det igen. Jeg er ikke fan af de roterende pizzasten. Var jeg pizzaovn-producent ville jeg elske det. Det må være herligt, at man kan fordoble prisen ved at tilføje en lille drejemekanisme. Men som bruger er det ikke pengene værd.


Det er altså ikke så svært at dreje sin pizza selv. Og uanset om man har roterende sten eller ej, er man nødt til at holde øje med sin pizza under bagningen. Og man er også nødt til at løfte pizzaen op for at tjekke afbagningen af bunden - det bliver ikke lettere når pizzen drejer rundt. 


Der kan være en fordel ved, at pizzastenen får en mere jævn varmefordeling, fordi stenens yderpunkter skiftevis er tættest og længst fra brænderne i takt med at stenen roterer. Modsat kan det faktisk også være en fordel, at man har et ovn-gulv med forskellige temperaturer - i min Ooni Koda benytter jeg ofte, at jeg har et lidt kolder hjørne, hvor pizzaen kan få en mere rolig afbagning, hvis den lige mangler det sidste. 


Dertil kommer, at pizzaen jo kun får en helt ens varmetilførsel, hvis den ligger helt præcist i midten af ovnen og er helt præcis rund. Det er trods alt ofte, at det ikke er tilfældet. 


Har man en ovn med et fast ovngulv, kan man selv styre afbagningen. Er kanten lidt tykkere i den ene side, kan man give pizzaen lidt mere der, har man lagt pizzaen lidt skævt i ovnen i første omgang, kan man rykke rundt på den. Var sidevarmen lidt for høj, kan man rykke pizzaen lidt længere væk fra flammerne. Alt sammen noget, der ikke kan gøres med en roternede sten. Så hvorfor betale for sådan en?  


Når det kommer til ovnens generelle egenskaber er de gode. Lige som i 2.0'eren gør den u-formede brænder et fint arbejde i forhold til pizzabagningen, og det er rart med det store ovnrum - som man dog ville kunne udnytte bedre uden den roterende sten. 


Konklusion. Det er en fin ovn, men den roterende sten gør ikke noget godt. Og med et prisskilt på 2.500 kr. er ovnen oppe i et niveau, hvor den i hvert fald ikke længere kan karakteriseres som billig.  


Derfor får Le Feu turtle Motion samlet 3 ud af 5 stjerner.


Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Så tjek mine opskrifter på pizzadej her.

bottom of page