Test af Hacienda Pizzaovn
Stjerner:
NUL!!
Pris:
1.500 kr.
Opvarmning:
Træ
KUN!! en brændeovn.

Den fungerer på ingen måde som en pizzaovn. Det svarer stort set til, at man smider en pizzasten på et bål. Du får alt alt for meget undervarme, og alt alt for lidt over-varme.
Det er ikke noget, der kun gælder for Haciendas pizzaovn, det er et generelt problem med den her type ovne, hvor man tænder bålet direkte under pizzastenen. Det giver alt for meget varme på stenen og for lidt varme i resten af ovnen.
Der er måske et vindue på 3-4 minutter ud af de 2 timer et bål er tændt, hvor bålet er bændt så meget ned, at flammerne ikke varmer stenen for meget, og gløderne samtidig giver nok varme til, at pizzaen kan bages fornuftigt.
Så hvis du kun skal bage een pizza, og du har tid til at vente på lige præcist det øjeblik, mens du drikker 7 øl og nyder flammerne fra bålet, så kan den måske give mening.
Men ellers er den en katastrofe som pizzaovn. Så det bliver til nul ud af 5 stjerner.
Selv med verdens bedste pizzadej bliver det ikke godt i den her ovn. Men tjek alligevel mine opskrifter på pizzadej her.