top of page

Test af Grozney Dome S1

Stjerner:

★★★★★

Pris:

13.000 kr.

Opvarmning:

Gas

Den ultimative gasovn. Nok den eneste ovn, jeg kunne overveje at udskifte min Effeuno for.

Test af Grozney Dome S1

Vel tæt på den ultimative drømmeovn. Top kvalitet fra et af de første mærker på markedet for gasovne. 


Ovnrummet er stort 19x47x55 cm (hxdxb) , men du kan reelt kun bage en pizza af gangen. Til gengæld har du mere plads - det giver bedre manøvmuligheder i forhold til afbagningen, og du kan også bage flere pizzaer i træk uden at den mister for meget bundvarme. 


NB: En god pizza kræver en god dej. Se mine opskrifter på pizzadej her.


Det er topkvalitet - det kan mærkes både når man fysisk rører ved ovnen, men også når man bager. Den høje kvalitet afspejler sig til gengæld også i prisen, hvor man med en pris på 13.000 kr. for ovn og 3.000 kr. for det nærmest uundværlige bord er tæt på en lille månedsløn! 


Med en vægt på knapt 50 kilo er den tung, men køber du det tilhørende bord/stander, kan du relativt let rulle rundt med ovnen. 


Og det bedste ved ovnen - gasflammen. På de billigere ovne som Ooni, Cozze, Le Feu m.m. kommer flammen fra noget, der kan sammenlignes med brænderen på en gasgrill. Grozney Dome er anderledes - her vælter flammen op af et lille hul i ovnes gulv, og strækker sig perfekt ind over ovnens loft - helt som perfekte flammer i en brændefyret ovn. Det giver en langt bedre afbagning, fordi varmen kommer fra top og bund, og ikke i så høj grad fra siden, som fra de billigere ovne. 


Ovnen varmer godt op til de 500 grader, og er godt isoleret. Men bager du pizza en kold og vindblæst vinterdag, så kan den godt have lidt svært ved at holde varmen. For at løse det problem, har Gozney lavet "Gozney Arc Varmeforstærker" som gør ovnåbningen mindre og forlænger skorstenen. Det skulle eftersigende være en god hjælp - men spørgsmålet er, om det er 1.800 kr. værd, at man også lige kan bage helt perfekte pizzaer på de dage hvor vejret er aller dårligst? 


Et enkelt minus - selv på gas er der en tendens til, at ovnen bliver misfarvet over ovn-åbningen. Så selvom den hvide farve jo er fint, skal man måske overveje, om f.eks. en sort er bedre i længden.


Konklusion: En helt fantastisk ovn, som giver værdi for pengene - trods den høje pris. Man skal dog lige være obs på, at den er stor og tung, så det er ikke en man bare tager frem fra en hylde i skuret, når der skal bages pizza. Samlet ender den på 5 ud af 5 stjerner.


Tekniske specifikationer:

Bhd 73Bx63Hx63D

Pizzasten 47dx55b

Åbning 41

Vægt 49 kg

Gasforbrug 592 g/h

bottom of page