top of page

Test af Grozney Dome Dual Fuel

Stjerner:

★★★★

Pris:

16.000 kr.

Opvarmning:

Gas og træ

En fantastisk ovn, der både kan køre på brænde og gas.

Test af Grozney Dome Dual Fuel

Indrømmet - det er nærmest uretfærdigt at give den 4 stjerner, når jeg giver 5 stjerner til S1 modellen (som kun kører på gas). Men jeg er bare ikke stor fan af det her hybrid-koncept. Jeg bruger min pizzaovn til pizza - ikke andet. Og gør man kun det, så er der reelt kun besvær og ingen gevinst ved at bruge brænde. 


NB: En pizza bliver aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Se mine opskrifter på pizzadej her.


Måske er jeg doven, men jeg synes der er for meget besvær ved brænde. Og så vil jeg hævde, at det generelt er slået fast med 7-tommers søm, at der ikke er nogen smagsmæssig forskel på at opvarme med gas eller brænde - hvis altså man bruger sin ovn korrekt. For en brændefyret ovn fungerer kun optimalt hvis man bruger helt tørt brænde som brænder perfekt - og dermed ikke afgiver noget røg, og dermed heller ikke nogen smag. Samtidig er pizzabagningen så hurtig, at det i det hele taget er begrænset hvor meget røgsmag pizzaen kan nå at fange.


Bevares - hvis man fyrer med vådt brænde, som giver røg og dårlig varme, så pizzaen skal bages i lang tid, så kan man måske få lidt røgsmag, men det bør ikke just være målet.


Der hvor Grozney Dual Fuel kan have sin berettigelse er, hvis man vil bruge den til andet end pizza. I modsætning til S1'eren har Dual Fuel mulighed for at tilslutte en "damp injector", som giver fugt i ovnen, hvis du vil bage brød. Og vil du lave stege eller andet kød eller grøntsager, som er lang tid i ovnen, så kan du også have glæde af at fyre med brænde.


Til gengæld ville jeg synes, det var  besværligt, når jeg dagen efter gerne ville lave en hurtig pizza på gas, at jeg skulle til at feje ovnen ren for kul og aske osv. Men det er måske bare mig. 


Og så er det også værd at tage med, at dual fuel koster 3.000 kroner mere end S1'eren. Med en vægt på 58 kilo vejer den også godt 8 kilo mere end S1'eren, mens selve ovnrummet er samme størrelse - 19x47x55 cm (hxdxb).


Et enkelt minus - selv på gas er der en tendens til, at ovnen bliver misfarvet over ovn-åbningen, og det bliver markant tydeligere hvis man fyrer med brænde. Så selvom den hvide farve jo er fint, skal man måske overveje, om f.eks. en sort er bedre i længden.


Derfor ender den altså på 4 ud af 5 stjerner - selvom den for så vidt kan bage lige så perfekte pizzaer som S1'eren, men den ekstra pris står ikke mål med det ekstra besvær.


Tekniske specifikationer:

73Bx66Hx63D

Pizzasten 47Dx55B

Åbning 41 cm.

Vægt 58 kg

Gasforbrug 592 g/h

bottom of page