Test af Gozney Roccbox
Stjerner:
★★★★★
Pris:
4.300 kr.
Opvarmning:
Gas
En klassiker, der efter mange år trods alt er blevet overhalet.
Roccbox var en af de ovne, jeg for ca. 10 år siden kastede lange blikke efter. Men det var kun på nettet, for det var stort set umuligt at købe den, når man boede i Danmark. Derfor blev det aldrig til andet end en uforløst forelskelse.
Roccbox VAR en helt fantastisk pizzaovn. Faktisk et niveaue over de første ovne fra Uuni (nu Ooni). Den er sådan set stadig fin, men den er overhalet af mange andre ovne - også fordi den sælges til en alt for høj pris (nok af på grund af dens gode historik).
Ovnrummet er 31 cm. bredt og 34 cm. dybt. Det er lidt for lille til en pizza i klassisk størrelse, men ikke helt skidt.
I modsætning til mange andre mellemklasse pizzaovne (Ooni, Le Feu, Witt, Cozze m.m.), kommer flammen ikke fra en gasbrænder i stil med brænderen på en almindelig gasgrill. I Roccboxen er flammen en centreret rund flamme, som kommer fra et punkt bagerst i ovnrummet og ruller hen under ovnens loft. Man kan tydeligt se, at det er den flamme, der har været inspiration til Gozneys fantastiske flamme i deres Dome og Arc. Men man kan godt se, at der er sket meget på 10 år. Flammen i Roccbox'en fungerer ikke helt så godt - den giver lidt for meget sidevarme, så man får meget let brændte kanter. Men holder man godt øje, kan man lave rigtig gode pizzaer.
Konklusion: For 10 år siden havde Roccbox'en nok fortjent 5 ud af 5 stjerner. Men der er sket meget siden, og selvom afbagningen sådan set er til 3 stjerner, så er prisen alt for høj. Derfor ender den på 2 ud af 5 stjerner.
Men uanset hvilken ovn du bruger - så er pizzadejen vigtig! Så tjek mine opskrifter på pizzadej her
PS: Mit bud er for øvrigt, at med introduktionen af Gozneys nye Arc ovn, så kommer Roccbox'en til at udgå fra markedet i løbet af de kommende år.