top of page

Test af Gozney Arc XL

Stjerner:

★★★★★

Pris:

6.999 kr.

Opvarmning:

Gas

Virkelig god pizzaovn. Fokus er på pizzabagningen - ikke alle mulige fanzy dimser.

Test af Gozney Arc XL

Gozney Arc er Gozneys nye pizzaovn. Man kan vel sige, at det er afløseren til Roccbox, som efterhånden har mere end 10 år på bagen. Arc'en kommer i en XL version med et ovnrum på 17,3x51,7x42,7 cm (h,d,b) og en mindre version med et ovnrum på 17,3x46,2x37,7.


NB: En god pizza kræver en god dej. Se mine opskrifter på pizzadej her.


Prismæssigt ligger Gozney Arc i kategorien omkring Witt Rotande. Men der er markant forskel på kvaliteten. Mens witts store salgstrick er deres roterende sten (som jeg ikke er fan af), så er Gozneys bedste salgsargument, at de har en helt fantastisk gasflamme, der giver en perfekt afbagning. Mens Witt og de andre billigere ovne har gasbrændere, som mest af alt mindre om brænderne på en almindelig gasgrill, har Goznye Arc en brænder, der er indbygget i siden af ovnen, og som perfekt gengiver en bålflamme, der ruller hen under ovnens loft. Det giver den helt rigtige varmefordeling, hvor fokus er på top- og undervarme. Det betyder, at man undgår det klassiske problem ved de andre ovne i samme og lavere prisklasse - at sidevarmen er for høj, så man får sorte kanter på pizzaen. 


Gozney Arc bliver let 500 grader varm, og har en fin varmefordeling på bunden. Den er også fornuftigt isoleret, eneste minus er, at åbningen måske er vel stor, hvis det blæser meget. Til gengæld har man med Arc XL faktisk en ovnåbning og et ovnrum som kan måle sig med ovnrummet i Grozney Dome - det til trods for, at Arc XL med en vægt på 26,5 kg. kun vejer næsten halvdelen af Grozneys Dome. Med 26,5 kg. nærmer vi os en vægt, hvor man reelt kan tale om, at ovnen er transportabel.


Stenen er 2 cm. tyk - markant bedre end Ooni, Cozze, Witt, Mors, Le Feu m.m. Det er med til at sikre en god varmefordeling og at man kan bage flere pizzaer efter hinanden.


Et enkelt minus - selv på gas er der en tendens til, at ovnen bliver misfarvet over ovn-åbningen. Så selvom den hvide farve jo er fint, skal man måske overveje, om f.eks. en sort er bedre i længden.


Konklusion: Alt i alt er det en helt fantastisk ovn. Den er virkelig god til prisen! Top kvalitet ovn, og top kvalitet pizzabagning til en fornuftig pris. Det er godt! Derfor får den 5 ud af 5 stjerner.


Tekniske specifikationer:

Bhd 63Bx34Hx53D

Pizzasten 52Dx43B

Åbning 43 cm.

Vægt 26,5 kg

Gasforbrug 390 g/h

bottom of page