top of page

Test af Gozney Arc

Stjerner:

★★★★★

Pris:

5.500 kr.

Opvarmning:

Gas

Virkelig god pizzaovn. Lillebroderen til Arc XL

Test af Gozney Arc

Gozney Arc er Gozneys nye pizzaovn. Man kan vel sige, at det er afløseren til Roccbox, som efterhånden har mere end 10 år på bagen. Grozney Arc er den mindre version af modellen med et ovnrums-mål på 17,3x46,2x37,7 cm. (h,d,b). Storebroderen hedder Arc XL og har et ovnrum, der måler 17,3x51,7x42,7 cm (h,d,b). 


NB: En god pizza kræver en god dej. Se mine opskrifter på pizzadej her.


Om man skal vælge den lille eller store version, må være op til ens behov. Ovnrummet på Arc'en er stort nok til, at man kan bage pizza i fuld størrelse, men man kommer lidt tæt på flammen i siden, hvis man gerne have en pizza på 32-33 cm. Uanset hvad, så er begge ovne et fantastisk valg. 


Prismæssigt ligger Gozney Arc i kategorien omkring Witt Rotande. Men der er markant forskel på kvaliteten. Mens witts store salgstrick er deres roterende sten (som jeg ikke er fan af) så er Gozneys bedste salgsargument, at de har en helt fantastisk gasflamme, der giver en perfekt afbagning. Mens Witt og de andre billigere ovne har gasbrændere, som mest af alt mindre om brænderne på en almindelig gasgrill, har Goznye Arc en brænder, der er indbygget i siden af ovnen, og som perfekt gengiver en bålflamme, der ruller hen under ovnens loft. Det giver den helt rigtige varmefordeling, hvor fokus er på top- og undervarme. Det betyder, at man undgår det klassiske problem ved de andre ovne i samme og lavere prisklasse - at sidevarmen er for høj, så man får sorte kanter på pizzaen.


Gozney Arc bliver let 500 grader varm, og har en fin varmefordeling på bunden. Den er også fornuftigt isoleret, eneste minus er, at åbningen måske er vel stor, hvis det blæser meget.


Gozney Arc har en vægt på 21,5 kilo - 5 kilo mindre end XL'eren. Så det er værd at tage med i betragningen hvis man gerne vil have en transportabel ovn. 


Stenen er 2 cm. tyk - markant bedre end Ooni, Cozze, Witt, Mors, Le Feu m.m. Det er med til at sikre en god varmefordeling og, at man kan bage flere pizzaer efter hinanden.


Et enkelt minus - selv på gas er der en tendens til, at ovnen bliver misfarvet over ovn-åbningen. Så selvom den hvide farve jo er fint, skal man måske overveje, om f.eks. en sort er bedre i længden.


Konklusion: Alt i alt er det en helt fantastisk ovn. Den er virkelig god til prisen! Top kvalitet ovn, og top kvalitet pizzabagning til en fornuftig pris. Det er godt! Derfor får den 5 ud af 5 stjerner.


Tekniske specifikationer:

Bhd 56Bx34Hx48D

Pizzasten 46Dx38B

Åbning 38 cm.

Væg 21,5 kg

Gasforbrug 330 g/h

bottom of page