top of page

Test af Effeuno N3

Stjerner:

★★★★

Pris:

4.500 kr.

Opvarmning:

Elektrisk

Effeuno's billigste og mest simple pizzaovn.

Test af Effeuno N3

Først og fremmest - Effeuno N3 (EFFE Ovens N3), kan lave rigtige gode pizzaer. Men med en pris på ca. 4.500 kr., er vi oppe i et pænt prisniveau, hvor der ikke er langt til prisen på en Effeuno p134h.


Den største forskel i forhold til p134h er, at N3 kun har et varmelegme i bunden af ovnen. Det er effektivt nok til, at ovnen kan nå 500 grader, men når man skal lave den helt perfekte pizza mangler man "grill-effekt" fra det øverste varmelegme. 


Når ovnen kun har et varmelegme, betyder det også, at den tager længere tid om at varme op, og du kan ikke lave så mange pizzaer, før ovnen har brug for at varme op igen.


Ovnen kommer med en 2 cm. biscotto-sten, som er fin, men lidt tyndere end den der kommer med en p134h. 


Ovnrummet er 1 cm. lavere end i p134h, men ellers helt samme størrelse (35x40x10 cm), så det er perfekt til pizza i klassisk størrelse. 


Største fordel ved ovnen er nok den relativt lave vægt på 15 kilo, som gør, at den faktisk er til at flytte rundt på, hvor P134h modellen med en vægt på 25 kilo ikke rigtig er mobil.


Konklusion: Samlet set er Effeuno N3 en rigtig god ovn, der laver gode pizzaer. Men man kan bare ikke lade være med at sammenligne den med en p134h, som er en markant bedre ovn. Så når prisforskellen ikke er større, så koster det i sidste ende på antallet af stjerner for N3. Derfor ender den på 4 fine stjerner ud af 5. 


Men en pizza bliver jo aldrig bedre end den dej, den er lavet af. Så tjek mine opskrifter på pizzadej her.

bottom of page